Maneov Senegal bolji od Poljske

Izvor: N1 televizija, 19.Jun.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maneov Senegal bolji od Poljske

Reprezentacija Senegala pobedom protiv Poljske otvorila je Mundijal u Rusiji. Poslednji meč prvog kola grupne faze pripao je Senegalcima koji su slavili sa 2:1.

Senegal je sasvim zasluženo slavio protiv blede Poljske koja nije pokazala mnogo, zapravo gotovo ništa i jedini šut u okvir gola Poljaci su imali nakon slobodnog udarca sredinom drugog poluvremena.

U prvom poluvremenu su obe reprezentacije pokušavale da napadaju, ali nije bilo čak ni pristojnog pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ni sa jedne strane sve do 37. minuta.

Nakon jedne polukontre Senegala lopta se nesrećno odbila o nogi Tijaga Ćoneka i Senegal je došao do vođstva uz koje je otišao i na poluvreme.

Nakon tačno sat vremena igre, Mbaje Nijang je savršeno iskoristio grešku Poljske i pogodio za 2:0. Pišček je pokušao da vrati loptu svojoj odbrani, ali pre ispucavanja lopte nije video da je Nijang već na polovini Poljakse. Nijang nije imao mnogo problema da savlada pratuoce i postigne gol za 2:0. Za Mbajea Nijanga ovo je bio prvi gol za reprezentaciju, a postigao ga je iz prvog šuta na gol na Mundijalu.

Poljska nije uspevala da izgradi dovoljno dobru priliku za gol, svi napadi završavani su u ranoj fazi. Ipak, Poljska je došla do utešnog gola tri minuta pre kraja meča.

Igra se 86. minut, gol za Poljsku postigao je Žegoš Krihovjak. Sudija je proveravao VAR da li je bilo ofsajda, ali gol je priznat. Krihovjak je bio najbolji u skoku nakon jedne ubačene lopte i smanjio je na 2:1.

U Grupi H, Japan i Senegal imaju po tri boda. U drugom kolu sastaju se Japan i Senegal i Poljska i Kolumbija. Ti mečevi su na programu 24. juna.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.