Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 10:33

Maljkovićeva: Devojke shvatile šta treba da se radi kada se igra za Srbiju

Selektorka Srbije Marina Maljković izjavila je da je zadovoljna posle pobede protiv Koreje na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Australiji.
Srbija je pobedila Koreju sa 65:62 i napravila veliki korak ka plasmanu na Mundobasket.

"Ova ekipa se okupila prvi put. Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da im čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč", rekla je Maljkovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Vrlo teška utakmica, tačno kakvu smo očekivali. Veliki borci, odličan tim. Mučili su nas u Tokiju, mučili su nas danas, zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobedio, jer smo pre početka govorili da je vrlo težak protivnik. Drago mi je zbog pobede, nadam se da ćemo moći da nastavimo."
Ona je dodala da će vremenom i igra Srbije biti bolja.
"Vreme, treba nam vreme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Posle tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja. Ali nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Nadam se da ćemo dati svu svoju snagu i energiju. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na SP, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju", poručila je Maljkovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.