Majstorija Engleskinje, neverovatan povratak Argentinki

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 12:35

Majstorija Engleskinje, neverovatan povratak Argentinki

Fudbalerke Engleske savladale su selekciju Danske u derbiju Grupe D na Svetskom prvenstvu za žene.

"Lavice" su slavile minimalnim rezultatom i tako verovatno obezbedile prvo mesto u gurpi, kolo pre kraja.

Junakinja ostrvljanki protiv Dankinja bila je Loren Džejms, sjajnim golom već u šestom minutu susreta.

Engleska je nakon vođstva u potpunosti kontrolisala ritam meča, imala loptu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svom posedu čak 70 odsto vremena igre.

Ipak, Dankinje su bile vrlo efektne u svojim povremenim napadima pa su uputile isti broj udaraca u okvir gola kao rivalke.

Međutim, Meri Erps je zaustavila sva četiri šuta i uz Džejmsovu bila najzaslužnija za pobedu Engleske.

U drugom meču grupe sastaju se Kina i Haiti, koje su poražene u prvom kolu pa bi pobednik ostao u igri za osminu finala.

A dan na Mundijalu otvorio je sjajan remi na startu drugog kola Grupe G.

Argentina i Južna Afrika su remizirale 1:1, u susretu autsajdera u ovoj grupi i tako verovatno oba tima ostala bez šanse da se plasiraju dalje.

Ogromnu žal za pobedom u ovom meču imaće Južnoafrikanke koje su ispustile čak dva gola prednosti u pred skoro 9.000 gledalaca u Danedinu.

JAR je poveo već u desetom minutu preko Linde Motalo na asistenciju Tembi Katlane, koja je duplirala prednost u 66. minutu.

Međutim, desetak minuta kasnije usledio je "blickrig" Argentinki i dva gola Sofije Braun i Romine Nunjes za pet minuta za veliki remi.

U derbiju grupe, u duelu za prvo mesto, kasnije se sastaju Švedska i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.