Majdov u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdov u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu

Srpski džudista Nemanja Majdov na tragu je uspeha od pre tačno dve godine kada je postao svetski šampion. 23-godišnji reprezentativac Srbije plasirao se u polufinale do sada najmasivnijeg džudo turnira koji se održava u Tokiju.
Nemanja ne samo što je bacanjima i zahvatima oduševljavao gledaoce u Nipon Budokan areni, već je nedavno izašao iz procesa oporavka zbog povrede ukrštenih ligamenata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolena koja ga je zadesila na Evropskim Igrama u Minsku pre dva meseca.

Do finalnog bloka u kategoriji minus 90 kilograma, Majdov je pobedio četiri meča, a učešće na Svetskom prvenstvu započeo je od druge runde i to tako što je savladao Egipćanina Hatema Abdela Ahera.
Potom je fanatstičnim bacanjem eliminisao svog vršnjaka iz Austrije Johanesa Pahera.
Usledila je teška borba u osmini finala. Izraelac Li Kohman bio je u prednosti zbog vazarija, ali je nepokolebljivi Majdov izjednačio i potom u produžetku fanatsičnom tehnkom zalepio Kohmana na leđa.
Nije bilo znakova umora posle ovog meča jer je Nemanja u četvrtfinalu na pola borbe izveo još jedno sjajno bacanje za čist ipon zbog kojeg je Azerbejdžanac Mamadali Mehdijev čestitao svetskom šampionu iz 2017. godine i otišao u repasaž.
Srpskom džudisti protivnik u polufinalu biće Holanđanin Noel Van Tend koga je Nemanja jednom pobedio na Evropskom prvenstvu u Varšavi pre dve godine.
U drugom polufinalu kategorije do 90 kilograma boriće se domaći džudista Šoićiro Mukai i iskusni Šveđanin Markus Najman koji je u trećoj rundi zaustavio našeg Aleksandra Kukolja.
Finalni blok petog dana Svetskog prvenstva u džudou počinje u 19 sati po japanskom, odnosno tačno u podne po srpskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Japan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Majdov "sa jednom nogom" do bronze na SP u džudou usred Tokija!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2019

Pre manje od dva meseca najbolji srpski džudista, Nemanja Majdov nije ni očekivao da će imati priliku da brani svetsko zlato osvojeno pre dve godine Budimpešti. Teška povreda kolena na Evropskim igrama u Minsku, te potonja operacija ukrštenih ligamenata nisu ga mnogo omeli, niti mu ugasili želju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.