Mađari promenili pravila – Vuleta na posebnoj lokaciji dobija zlato FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 16:47

Mađari promenili pravila – Vuleta na posebnoj lokaciji dobija zlato FOTO/VIDEO

Svetsko atletsko prvenstvo u Budimpešti ušlo je u treći dan, u nekim disciplinama medalje su već podeljenje, a Srbiji je zlato donela Ivana Vuleta.

Skakačica udalj u finalu je skočila 7.14 metara i tako postala svetska šampionka na otvorenom, objedinivši tako sve titulu i na otvorenom i u dvorani.

Vuleta je u nedelju osvojila najsjaniju medalju, imala je oko svog vrata, ali će imati i svečanu ceremoniju, koja je očekuje u ponedeljak u 17 sati i 45 minuta. Odličje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će joj uručiti Dobromir Karamarinov, predsednik Evropske atletike.

Navikli smo da se atletičarima kolajne uručuju na pobedničkom postolju na stadionu, ali ovaj put organizatori su rešili da uvedu novinu.

Mađari su odlučili da ceremoniju dodele medalja izmeste ispred stadiona, pa će tako svi oni koji su uspeli da završe u top 3 svoja odličja dobiti na "Trgu medalja", posebnoj lokaciji, koja se nalazi ispred Nacionalnog atletskog centra u Budimpešti.

Oko bine na koju ću se popeti takmičari nalazi se velika fan zona, gde posetioci mogu da se oprobaju na atletskoj stazi i izmere svoje vreme, ali i da uživaju u bogatom kulturno-muzičkom programu domaće, popularne i klasične muzike.

U samoj ceremoniji učestvuje i pripadnici mađarske vojske, koji su zaduženi za isticanje zastava država osvajača medalja, dok se intonira himna šampiona.

U prethodna dva dana u zoni navijača su bile ogromno gužve, svako je našao način da se nečim zabavi i uživa, pa su i atletiačri imali ogroman aplauz prilikom penjanja na pobedničko postolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.