Ludi preokret Letonije – Francuska ispala sa Mundobasketa! VIDEO

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 17:29

Ludi preokret Letonije – Francuska ispala sa Mundobasketa! VIDEO

Košarkaši Letonije savladali su Francusku rezultatom 88:86 u 2. kolu grupe H Svetskog prvenstva i eliminisali jednog od favorita za titulu.

"Trikolori" su tokom celog susreta bili u blagoj prednosti, a u trećoj deonici imali +13, kada je na semaforu stajalo 72:59.

Letonci se nisu predavali i "krckali" su zaostatak, a u poslednjoj deonici Arturs je uspeo da isprovocira Nanda De Koloa, koji je zaradio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugu nesportsku grešku i isključen je.

Od tada Letonci na krilima Davisa Bertansa i Žagarsa stižu do rezultatskog priključka i potpune drame u poslednja četiri minuta.

Francuska je konstantno bila u prednosti od jednog do tri poena, a Letonci su u poslednjem, 40. minutu, po prvi put došli do vođstva na ovom meču.

Poentirao je Rolands Šmits sa linije penala za 87:86, da bi u narednom napadu Francuzi propustili priliku za poentiranje.

Na 10 sekundi pre kraja Žagars je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje za 88:86, da bi sa zvukom sirene Francisko imao otvorenu trojku, ali nije pogodio i Francuska je ispala!

Letonija će u 3. kolu protiv Kanade igrati za prvo mesto u grupi, dok će Francuska protiv Libana za bolje mesto pred doigravanje od 17. do 32. mesta na Svetskom prvenstvu.

Najefikasniji igrač susreta bio je Evan Furnije sa 27 poena, a kod Francuza je Geršon Jabusele imao 18, Nikolas Batum 13, a Rudi Gober devet poena.

U pobedničkom taboru Žagars je odigrao možda i meć karijere sa 22 poena, Šmits je imao 20, Davis Bertans 15, a Zoriks 13 postignutih koševa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.