Lorenzo Braun odjavio Španiju

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 23:34

Lorenzo Braun "odjavio" Španiju

Plejmejker košarkaške reprezentacije Španije Lorenzo Braun objavio je da neće igrati za taj nacionalni tim na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Naturalizovani Amerikanac je prošle godine učestvovao u osvajanju zlatne medanje "crvene furije" na Evropskom šampionatu, ali će ovog leta ipak odmarati i spremati se za novu sezonu u dresu Makabi Tel Aviva.

"Prošle godine sam na Evrobasketu zaradio povredu, koju nisam imao vremena da zalečim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto sam odmah uskočio u evroligašku sezonu. Zatražio sam mišljenje trojice specijalista i svi su mi rekli da je odmor i tretman jedini način da budem 100 odsto spreman za narednu sezonu", napisao je Braun na Tviteru.

Ali, to nije definitivan kraj, pošto Braun želi da igra na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

"Nadam se da ću imati čast da predstavljam Španiju na Olimpijskim igrama i posle mnogo razmišljanja ustanovio sam da je pauz najbolji način da pomognem u jurišu na zlato u Parizu. Zahvalan sam Savezu, selektoru Skariolu, saigračima, a najviše navijačima koji su me pršlog leta prihvatili otvorenih ruku. Nadam se da ću imati priliku da ih opet učinim srećnim", napisao je Braun.

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu.

Španija je u grupi G sa Brazilom, Iranom i Obalom Slonovače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.