Libanci u šoku posle pobede nad Južnom Korejom u kvalifikacijama za Mondijal

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libanci u šoku posle pobede nad Južnom Korejom u kvalifikacijama za Mondijal

Fudbaleri reprezentacije Libana u šoku su dočekali kraj utakmice u kojoj su, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014, pobedili Južnu Koreju sa 2:1.

Ali al Sadi doveo je Liban u neočekivano vođstvo već u 5. minutu, ali je onda "poništio" svoj učinak pošto je skrivio penal, koji je iskoristio Korejac Ku Dža Čeol u 20.

Abas Atvi je povratio vođstvo Libana iz penala u 30. minutu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle čega je njegov tim zadržao prednost do kraja meča, čime je napravio veliki korak ka prolasku u četvrti krug azijskih kvalifikacija. Bilo je to više nego dovoljno za euforiju u Bejrutu, a u njoj nije zaostajao ni nemački trener Teo Buker, selektor Libanaca koji su tek 146. na FIFA rang listi.

Posle ovakvog ishoda, obe ekipe sada imaju po 10 bodova iz pet kola i nalaze se na vrhu tabele, ali je Koreja prva zbog bolje gol razlike.

Trećeplasirani Kuvajt ima osam bodova, dok Ujedinjeni Arapski Emirati nisu osvojili nijedan.

Do kraja ovog ciklusa ostalo je još jedno kolo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.