Leskovčanka i Nišlija nadmeću se na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanka i Nišlija nadmeću se na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju

Polovinu reprezentacije Srbije na Svetskom juniorskom prvenstvu čine južnjaci - Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević, koji su sa još dvoje najboljih domaćih plivača doputovali u Budimpeštu gde sutra počinje ovo takmičenje. Leskovčanka će se nadmetati od prvog do poslednjeg dana, s obzirom na to da se takmiči u 6 disciplina, dok će Nišlija u bazen 22. avgusta, pošto će nastupiti u dve discipline.

Nakon što je postala jedina Srpkinja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se na Evropskom olimpijskom festivalu mladih okitila srebrom, Nina Stanisavljević će pokušati da se domogne odličja i na svetskoj smotri najboljih mladih plivača, ali i da ispliva normu za Olimpijske igre u Tokiju.

15-godišnjakinja će poneti najveći teret na predstojećem Svetskom prvenstvu, pošto je reprezentativka koja će se takmičiti u najviše disciplina. Ona će plivati kraul i prsno na 50 i 100 m, a delfin i leđno na 50 m.

Zvanično najbolji mladi sportista Niša u 2017. godini Andrija Petković plivaće 50 m leđno i 100 m kraul.

Sem plivačice leskovačkog kluba Dubočica i plivača novoosnovanog kluba Naissus, Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati još Dorotea Bukvić i Uroš Đoković. Takmičenje počinje sutra, 20. avgusta i trajaće do 25. avgusta.

Nina ima dobar raspored, pa će nastupati u kvalifikacijama od prvog do četvrtog dana takmičenja, a plivaće i poslednjeg dana ukoliko se plasira u finale na 50 m kraul, disciplini u kojoj se okitila srebrom na Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

Takmičenje će otpočeti plivajući 50 m prsno.

Andrija će takmičenje otpočeti tek 22. avgusta, kada će plivati leđno, a kvalifikacije za 100 m kraul zakazane su za 24. avgust.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.