Leki odveo Australijance u osminu finala Svetskog prvenstva

Izvor: Beta, 30.Nov.2022, 20:21

Leki odveo Australijance u osminu finala Svetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Australije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru pošto je danas pobedila Dansku sa 1:0, u poslednjem kolu Grupe D.Pobedu Australiji na stadionu Al Džanub i drugo mesto u grupi doneo je Metju Leki pogotkom u 60. minutu.Australija je takmičenje u grupi završila kao drugoplasirana sa šest osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirana Francuska. Tunis je treći sa četiri, dok je Danska poslednja sa jednim bodom.Danci su bili opasniji na početku meča, ali se Australija posle dvadesetak minuta oslobodila pritiska. Medjutim, izrazitih prilika nije bilo u prvih 45 minuta, pa su ekipe na odmor otišle rezultatom 0:0.Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 60. minutu kada je lep kontranapad Australije završio Leki. On je sve sam uradio, prevario je dvojicu čuvara i pogodio za vodjstvo Australije.Danci su do kraja meča na sve načine pokušavali da stignu do gola, odnosno pobede koja im je bila potrebna za plasman u osminu finala, ali nisu uspeli.Fudbaleri Australije će u osmini finala igrati sa pobednikom Grupe C.Pred poslednje utakmice u toj grupi, Poljska ima četiri, Argentina i Saudijska Arabija po tri, a Meksiko jedan bod.Mečevi Grupe C Poljska - Argentina i Saudijska Arabija - Meksiko na programu su večeras od 20.00.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Burna i „vatrena“ noć u Australiji zbog plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru

Izvor: Danas, 30.Nov.2022

Metju Leki je golom u 60. minutu protiv Danske obezbedio Australiji plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Iako fudbal nije najpopularniji sport u toj zemlji, stanovnici Australije vrlo emotivno su proslavili uspeh svoje reprezentacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.