Legendarna vidovita hobotnica Paul ide u penziju

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarna vidovita hobotnica Paul ide u penziju

Vidoviti Paul, hobotnica iz džinovskog akvarijuma u Oberhauzenu, koji je prognozirao ishode utakmica nemačke fudbalske reprezentacija na upravo završenom Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi, ide u penziju.

"Paul ne ide samo na odmor, već i u penziju", rekla je predstavnica akvarijuma "Morski život" u tom gradu u Severnoj Rajni Vestfaliji Tanja Munzig.

"Paul ide u penziju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i svima na svetu kaže 'hvala'", ovo je bilo jedno ludo svetsko prvenstvo', rekla je Munzig, a mediji u ponedeljak javljaju da će Paul, star dve i po godine, raditi ono što voli, igrati se s decom i jedno je sigurno - on ni u kom slučaju neće biti prodat.

"To je jasno, kao hladno planinsko jezero, navode mediji izjave odgovornih iz Oberhauzena", nakon što je grupa španskih poslodavaca ponudila 30.000 eura za slavnu hobotnicu.

Nemački mediji pišu da je ideja gradonačelnika španskog grada Karbalino Karlosa Montanesa da hobotnica bude maskota na gastronomskom sajmu u tom mestu i atrakcija koja bi u grad privukla više turista.

Hobotnica Paul proslavila se tačnim prognozama rezultata svih utakmica koje su Nemci odigrali na Mundijalu u Južnoj Africi, uključujući i poraze od Srbije i Španije.

U petak je prognozirala i da će Španija osvojiti svetsko prvenstvo, pobedom nad Holandijom u finalu, što se u nedelju uveče i dogodilo. Izvor: Sarajevo-x.com
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Penzija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.