Krihmajer osvojio zlato u super-džiju na SP

Izvor: Beta, 11.Feb.2021, 17:03

Krihmajer osvojio zlato u super-džiju na SP

Austrijski skijaš Vinsent Krihmajer osvojio je danas zlatnu medalju u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u italijanskoj Kortini d'Ampeco.Krihmajer je opravdao ulogu favorita pošto je na šampionat sveta stigao kao vodeći u ovoj disciplini u Svetskom kupu. On je do najvećeg uspeha u karijeri stigao rezultatom 1:19,41.Srebrnu medalju osvojio je Romed Bauman, Austrijanac koji vozi za Nemačku. On je za pobednikom zaostao sedam stotinki, osvojio je srebro i postao prvi skijaš koji je osvojio odličja za dve zemlje.Na najniži stepenik pobedničkog postolja popeo se vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa, Francuz Aleksi Panturo koji je od Krihmajera bio sporiji za 0,38 sekundi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vinsent Krihmajer i Lara Gut se popeli na krov sveta, Bauman ispisao istoriju

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021

U Kortini d’Ampeco počela je podela odličja..Višednevnom odlaganju došao je kraj. Stekli su se vremenski uslovi za održavanje trka na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju, a najsjajnijim odličjima okitili su se Vinsent Krihmajer i Lara Gut-Behrami...Austrijski skijaš Vinsent Krihmajer dugo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.