Kreće nokaut faza – Argentina i Holandija su favoriti

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 12:36

Kreće nokaut faza – Argentina i Holandija su favoriti

Utakmicom između Holandije i Sjedinjenih Američkih Država (16.00) kreće nokaut faza Svetskog prvenstva.

Izabranici Luja van Gala su rutinski prošli kroz A grupu, savladali Senegal (2:0) i Katar (2:0), te remizirali sa Ekvadorom (1:1).

Favoriti su i u susretu sa Amerikancima, koji su se provukli u duelu sa Iranom, kojeg su pobedili (1:0) i tako završili ispred azijskog tima i Velsa, te sa Englezima stigli do eliminacione faze.

Dve selekcije se do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada nisu sastajale u zvaničnim mečevima, ali su zato odigrale četiri prijateljske.

U prve tri pobede je ostvarila Holandija, dok je na poslednjem susretu, u goleadi, kao pobednik izašao SAD (4:3), u junu 2015. godine.

U večernjem terminu od 20.00, sastaće se Argentina i Australija, a "gaučosi" ne bi trebalo da imaju većih problema sa "kengurima".

Naravno, ukoliko ponove partije iz duela sa Poljskom i Meksikom, kada su na početni neuspeh protiv Saudijaca (1:2) – zaboravili.

Australija je do osmine finala stigla trijumfom nad Danskom (1:0) u poslednjem kolu i tako završila ispred nje, ali i Tunisa, kojeg su takođe savladali minimalnim rezultatom.

Poslednji zvanični meč odigrali su 2005. na Kupu konferederacija, kada je pobedu odnela Argentina (4:2).

U četvrtfinalu će se sastati upravo pobednici duela između Holandije i SAD, odnosno Argentine i Australije, a sve pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.