Kovačević: Favoriti smo protiv Mađarske u baražu za SP

Izvor: Blic, 24.Mar.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Favoriti smo protiv Mađarske u baražu za SP

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je da je njegova selekcija favorit protiv Mađarske u baražu za Svetsko prvenstvo.

"Mađarska nije na nivou kvaliteta Srbije. Imamo dobre informacije o njima i svesni smo da smo u tom delu favoriti", rekao je Kovačević.

Srbija u prvom meču 25. marta gostuje Mađarskoj u Đenđenšiju, a revanš se igra 8. aprila u beogradskoj hali Pionir.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kovačević je rekao da bi učešće na Svetskom prvenstvu dobro došlo Srbiji, jer će ona organizovati Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Dobra vest za nas je što ćemo organizovati Evropsko prvenstvo jer ćemo na taj način podići nivo kvaliteta malog fudbala kod nas. Zato i imamo veliki podstrek da u dvomeču sa Mađarskom obezbedimo put u Tajland", naveo je on.

Kovačević je kazao da je futsal reprezentacija odbila poziv Kineza za prijateljski meč jer bi se on odigrao u vreme plej-ofa.

"Dobili smo poziv iz Kine da u okolini Šangaja gostujemo i pokažemo naše mogućnosti. Morali smo nažalost da odbijemo taj poziv, jer se u to vreme u Srbiji igra plej-of. Nekom drugom prilikom sigurno ćemo otputovati u tu daleku zemlju", poručio je Kovačević.

Kapiten reprezentacije Srbije Bojan Pavićević takođe smatra da su "orlovi" favoriti protiv Mađara.

"Nikada u ovakvim mečevima nismo razočarali. U Mađarskoj ćemo igrati oprezno, jer je naša glavna šansa u Pioniru", rekao je Pavićević.

Svetsko prvenstvo u futsalu održaće se na Tajlandu od 2. do 18. novembra ove godine.

Povezane vesti: “Orlovima“ na putu do SP u futsalu stoje Mađari Futsal reprezentacija Srbija na korak od plasmana na SP

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.