Košarkašice protiv Angole na startu SP

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice protiv Angole na startu SP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Angole danas počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Košarkašice Srbije nalaze se u izuzetno teškoj grupi zajedno sa Amerikankama, olimpijskim i svetskim šampionkama, Kinom koja je trećeplasirana u Aziji, i Angolom, dvostrukim uzastopnim prvakom Afrike. Koliko će izabranice Marine Maljković imati težak zadatak govori podatak da su od svih učesnika, kao 28. na FIBA rang listi, bolje plasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samo od Mozambika, koji zauzima 38. mesto.

"Ne želim da imam velika očekivanja i da javnost od nas očekuje nešto spektakularno. Obećavam da ćemo otići tamo, dati sve od sebe i dogurati što dalje, nadam se do četvtfinala. Imamo tešku grupu, verujem da ćemo dobro odigrati prve tri utakmice i posle u nokaut fazi dati sve od sebe", rekla je Jelena Milovanović, jedina srpska košarkašica u ženskoj NBA ligi.

Nastup u Turskoj ujedno je i prvo učešće Srbije na Svetskim prvenstvima. Prvi meč na šampionatu Srbija igra danas (18.15) protiv Angole, u nedelju (20.30) sastaje se sa Amerikankama, a posle dana pauze, u utorak (13.15) sledi duel sa Kinom.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirana selekcija iz grupe, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati sa ekipama iz C grupe, u kojoj su Australija, Belorusija, Kuba i Južna Koreja.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.