Košarkašice Kine u finalu Svetskog prvenstva

Izvor: Beta, 30.Sep.2022, 14:05

Košarkašice Kine u finalu Svetskog prvenstva

Ženska košarkaška reprezentacija Kine plasirala se danas u finale Svetskog prvenstva, pošto je u polufinalu u Sidneju pobedila domaćina Australiju sa 61:59 (13:17, 23:13, 11:14, 14:15).Pobedu Kini donela je Siju Vang poenima sa linije za slobodna bacanja tri sekunde pre kraja utakmice. Ona je utakmicu završila sa 14 poena.Najefikasnija je bila Han Šu sa 19 poena, a imala je i 11 skokova, a Livej Jang postigla je 18 poena uz četiri asistencije.U ekipi Australije Samanta Vitkomb bila je najefikasnija sa 15 poena, Stef Talbot postigla je 12 poena uz 10 skokova, a Ezi Megbegor utakmicu je završila sa 12 poena i šest skokova.Kina će u finalu u subotu od 8.00 igrati protiv branioca titule selekcije SAD.U utakmici za bronzu Australija će od 5.00 igrati protiv Kanade.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineskinje rastužile domaćina Mundobasketa, za zlato protiv Amerikanki

Izvor: RTS, 30.Sep.2022

Košarkašice Kine savladale su u Sidneju domaću ekipu Australije 61:59 i plasirale se u finale Mundobasketa u Sidneju. U borbi za zlatnu medalju igraće u subotu protiv Amerikanki, koje su nešto ranije ubedljivo savladale selekciju Kanade. . U izuzetno zanimljivom meču...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.