Košarkaši Srbije poraženi od Belgije, Svetsko prvenstvo sve dalje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 09:30

Košarkaši Srbije poraženi od Belgije, Svetsko prvenstvo sve dalje

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Nišu od Belgije sa 74:73 (23:21, 15;17, 15:22, 21:13) u poslednjem meču prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, čime je sebi znatno zakomplikovala plasman na planetarni turnir naredne godine.

Podsetimo, utakmica u dvorani Čair prekinuta je sinoć zbog nestanka električne energije i slabog osvetljenja u dvorani u trećem minutu pri vođstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Belgije 6:3, a nastavljena je večeras.

Srbija je u poslednjih pet minuta igre ušla sa 10 poena prednosti - 71:61, ali su naši košarkaši prokockali ogromno vođstvo i dozvolili gostima da serijom 13:2 zatvore utakmicu i reše je u svoju korist.

Izabranici Svetislava Pešića završili su tako takmičenje u A grupi na trećoj poziciji sa skorom 3-3, a od ranije je poznato da će igrati u novoformiranoj I grupi u kojoj su još rivali iz A grupe Letonija (skor 5-1) i Belgija (4-2), te Grčka, Turska i Velika Britanija.

Prvoplasirane tri ekipe izboriće plasman na Mundobasket koji će se igrati od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Poznat je i raspored Srbije u finalnom krugu kvalifikacija.

"Orlovi" će kvalifikacije otvoriti protiv Grčke na domaćem parketu 25. avgusta, a tri dana kasnije gostovaće Turskoj (28. avgust).

Zatim sledi gostovanje velikoj Britaniji (10. novembar), pa duel sa Turskom na domaćem terenu (13. novembar).

Kvalifikacije se završavaju duelima u februaru 2023. godine. Košarkaši Srbije 24. februara 2023. gostovaće Grčkoj, dok će poslednji duel kvalifikacija za SP odigrati na domaćem terenu protiv Velike Britanije 27. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijanci neće protiv Srbije da igraju meč odložen zbog havarije, FIBA tvrdi da će ga biti

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2022

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da će prekinuta utakmica evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije biti nastavljena večeras u 19 sati u Nišu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.