Komšije kliču: 98. je otišla u istoriju! (foto)

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšije kliču: "98. je otišla u istoriju!" (foto)

Dvadeset godina nakon istorijskog uspeha koji je četa Ćira Blaževića napravila u Francuskoj Hrvati su dočekali da jedna generacija nadmaši to ostvarenje.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske igraće u finalu 21. Svetskog prvenstva u Rusiji i to je vest koju pre nepunih mesec dana niko nije mogao da zamisli.

"Vatreni" su preživeli "grupu smrti", iskoristili žreb koji im se otvorio i na kraju dokazali da imaju karakter za velika dela.

Pre dvadeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godina reprezentacija koju je selektirao Ćiro Blažević igrala je u polufinalu Mundijala, ali je tim Zlatka Dalića došao u poziciju da se bori za trofej i time je ispisana nova stranica u istoriji hrvatskog reprezentativnog fudbala.

Mediji u Hrvatskoj pišu o veličanstvenom uspehu svog nacionalnog tima. Portal "Index.hr" podseća na 1998. godinu i piše "Gotovo je, 98. je otišla u povijest".

Naravno, odmah su krenula podsećanja na polufinalni duel sa Svetskog prvenstva u Francuskoj koji je pripao domaćinu tadašnjeg Mundijala. Hrvati će imati šansu da osvete generaciju Davora Šukera, Roberta Prosinečkog, Alana Bokšića, Roberta Jarnija i drugih i da osvoje "boginju".

"Večernji list" takođe apostrofira činjenicu da je večeras ispisana nova stranica u istoriji hrvatskog fudbala.

"Srušili smo Engleze, Hrvatska je u finalu Svetskog prvenstva", glasi naslov pomenutog medija iz komšiluka.

"Bravo, majstori! Trese se stadion Lužnjiki! Slave Hrvati po celom svetu, Hrvatska je u finalu Svetskog prvenstva!", naslov je na stranicama portala "Jutarnji.hr".

Nema dileme, u komšiluku će se slaviti do ranih jutarnjih sati, a kako i ne bi kada je Hrvatska stigla na korak od najneverovatnije fudbalske priče u novijoj istoriji reprezentativnog fudbala.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

REAGOVANJE – Kokeza: Lako je Hrvatskoj da dođe do finala kad nije smenila selektora pre Mundijala

Izvor: Njuz.net, 12.Jul.2018, 15:48

Poštovani prijatelji i ljubitelji fudbala,. ovih dana dosta slušam o najvećem uspehu hrvatskog fudbala u istoriji, do mene stižu i komentari kako Srbija to nikad neće uspeti, pa imam potrebu da objasnim nekoliko stvari.. Lako je Hrvatskoj da dođe do finala Mundijala kada nisu smenili selektora...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.