Kolaps srpskog vaterpola

Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jun.2023, 02:31

Kolaps srpskog vaterpola

Teško je prebrojati sve medalje koje je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dušan Mandić.
Jedan od naših najboljih vaterpolista u protekloj deceniji bio izuzetno značaj prilikom osvajanja Olimpijskih igara 2016. i 2020. godine. 
Levoruki „bombarder“ proglašen je za najboljeg vaterpolistu na svetu 2021. godine, a trebalo je da bude lider nove generacije naše reprezentacije koja će ovog leta učestvovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Svetskom prvenstvu u Los Anđelesu. Nažalost, to se neće dogoditi.
Ovu informaciju potvrdio je predsednik Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije Jugoslav Vasović, a razlog je Mandićeva psiho-fizička nesposobnost da se takmiči ovog leta, u kojem našu reprezentaciju pored Svetkog šampionata očekuju Svetski kup i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
„Tačno je, Mandić nije na pripremama i na sopstveni zahtev oslobođen je svih akcija ovog leta. Mandić je još ranije napisao pismo u kojem kaže, da posle svega što se događalo, nije ni fizički ni psihički spreman za napore koje traže takmičenja u Istanbulu, Los Anđelesu i Fukuoki. Dodao je da je spreman da se posle toga stavi na raspolaganje selektoru za sve što nas čeka u narednoj godini. Prihvatili smo i idemo dalje“, izjavio je Vasović u podkastu „Pod kapice“.
A ono što se Mandiću desilo jeste izbacivanje iz tima Novog Beograda u toku sezone i premeštanje na tribine, jer prema navodima trenera vicešampiona Živka Gocića nije bio u potrebnoj formi da bi nastupao za ovaj klub.
Mandić je na kraju sezonu napustio Novi Beograd i prešao u mađarski Ferencvaroš u kojem će, nadamo se, vratiti staru formu i ponovo biti na raspolaganju selektoru Urošu Stevanoviću.
Sada je „na tapetu“ Novog Beograda još jedan srpski reprezentativac, kapiten „delfina“ Nikola Jakšić koji će baš kao i Mandić biti poslat na tribine ukoliko neki tim za njegov transfer ovog leta ne izdvoji 150.000 evra, jer je prethodno došlo do nesporazuma između centra i kluba.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.