Ko će u finale? ANKETA

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 17:05

Ko će u finale? ANKETA

Petak je dan za polufinala Svetskog prvenstva.

Dan od 10.45 otvaraju Srbija i Kanada, a onda od 14.40 igraju SAD i Nemačka.

Ko će igrati u finalu Mundobasketa 2023?

U borbi brzih i atletskih timova, ostaje pitanje: da li će se Srbija posle devet godina vratiti u finale ili će Kanada prvi put ikada doći u meč za titulu?

Samo dva dana nakon što je izbacio jednog od najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata za MVP-ja, Šaj Gildžes-Aleksander će se boriti sa još jednim.

Bogdan Bogdanović čeka na drugoj strani parketa, a ljudi zaboravljaju koliko je Bogdan ubojit u dresu reprezentacije Srbije.

Bio je spektakularan do sada na ovom Svetskom prvenstvu, doduše kao i na prethodnom na kojem je bio prvi strelac turnira.

SAD dele samo dve pobede od rekordne šeste titule, ali se suočavaju sa izazovnim obračunom sa neporaženom Nemačkom.

Amerikanci su izgubili svoju poslednju utakmicu druge grupne faze, upečatljivim porazom od Litvanaca sa 110:104, ali su se vratili ponizivši Italiju 100:63 u četvrtfinalu.

Nemačka je u međuvremenu ostala neporažena nakon što je za dlaku pobedila Letoniju 81:79 u četvrtfinalu.

Amerikance na Mundobasketu predvodi Entoni "Mrav" Edvards, koji je u "isporučio" 35 poena u porazu od Litvanije, a onda imao samo po 3 poena, skoka i asistencija u četvrtfinalu sa Italijom.

Lider Nemačke je Denis Šruder koji je bio takođe katastrofalan u četvrtfinalu pogodivši samo 4 od 26 šuteva iz igre protiv Letonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.