Kinezi trljaju ruke zbog vuvuzela

Izvor: B92, 23.Jun.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi trljaju ruke zbog vuvuzela

Peking -- Kineski proizvođač vuvuzela, najpopularnijeg navijačkog rekvizita za Svetskom fudbalskom prvenstvu, očekuje znatan rast prodaje.

Jedan od simbola aktuelnog svetskog prvenstva u fudbalu u Južnu Afriku stiže uglavnom iz Kine, u kojoj je proizvedeno 90 odsto tih navijačkih rekvizita.

Kineske firme osvojile su tržište vuvuzela, a Kua kaže da njena firma vuvuzele prodaje na veliko po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2,5 juana (0,33 dolara), sa maržom ispod sedam odsto, dok je u inostranstvu njihova cena deset dolara.

Fabrika "Guangda Toj fektori" u kineskoj provinciji Če-ćiang proizvela je i izvezla već više od milion tih plastičnih truba čiji zvuk podseća na roj ljutitih pčela.

Dnevna produkcija fabrike je blizu 20.000 komada, a vlasnica fabrike Kua Li-li je sigurna da će se tržište vuvuzela posle fudbalskog prvenstva proširiti, jer su ih zavoleli i ljudi iz drugih zemalja.

Ona tvrdi da je već povećana potražnja u Kini, Evropi i SAD, gde su korišćene na košarkaškoj utakmici u Bostonu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.