Katastrofa Srbije u četvrtfinalu SP

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 21:48

Katastrofa Srbije u četvrtfinalu SP

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina ubedljivo je poražena od Francuske rezultatom 98:59 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Debrecinu.

Izabranici Vladimira Đokića nisu se apsolutno ništa pitali u ovom duelu u kom su protiv vršnjaka iz Francuske izgledali kao da su dve ili tri generacije mlađi.

Sam početak susreta bio je potpuno suprotan, jer je Srbija povela sa 7:2, ali samo dok mladi "trikolori" nisu upalili motore i napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seriju 18:3 kojom su ekspresno došli do dvocifrene prednosti.

U drugoj deonici usledila je nova serija 17:1 kojom je razlika već postala nedostižna, a u drugom poluvremenu je samo rasla u nedogled do konačnih +39.

Najefikasniji igrač bio je Ažansa sa 23 poena, Peran je dodao 18, a 11 je imao Penda, a 10 Sar.

U ekipi Srbije, po 13 poena su upisali Filip Borovićanin i Lazar Đoković, dok je Ilija Milijašević imao 11.

"Orlići" će u subotu igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta. Prvi protivnik Srbiji biće Japan, a u drugom meču igraju Argentina i Kanada. Francuska će u polufinalu igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, dok će u drugom okršaju za finale biti Španija i Turska.

Izabranici trenera Vladimira Đokića takmičenje na šampionatu u Mađarskoj nastavljaju razigravanjem za plasman od 5. do 8. mesta.

Naredni meč igraju subotu od 15 časova protiv Japana, koga su već u takmičenju po grupama savladali – 76:65, a koji je u četvrtfinalu izgubio od SAD 105:61.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo izgubila u četvrtfinalu SP od Francuske

Izvor: Danas, 30.Jun.2023

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva za igrače uzrasta do 19 godina, pošto je u Debrecinu u četvrtfinalu izgubila od Francuske sa 59:98 (17:27, 10:29, 12:27, 20:15).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.