Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 13:12

Katarski sprinter Abdalelah Harun nastradao u saobraćajnoj nesreći

Katarski sprinter Abdalelah Harun, koji je osvojio bronzanu medalju u sprintu na 400 metara na Svetskom prvenstvu u atletici 2017. godine, smrtno je nastradao u saobraćajnoj nesreći, saopštio je olimpijski komitet Katara.
Talentovani 24-orogodišnji sprinter je 2015. godine postavio azijski rekord u dvorani sa vremenom od 45,39 sekundi. Ta trka je takođe bila treća najbrža >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u istoriji sportista mlađe kategorije i najbrži ikada nastup u dvorani.

U bogatoj karijeri osvojio je čitav niz svetskih priznanja poput srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u dvorani 2016. godine u Stokholmu.
Osvojio je i dve zlatne medalje na Azijskim igrama 2018. u Džakarti na 400 metara i štafeti 4h400 metara.
Abdalelah Haroun je rođen u Sudanu i trčao je 49 sekundi u svojoj prvoj trci na 400 metara sa 16 godina.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KRALJICU SPORTOVA POTRESLA VELIKA TRAGEDIJA: Abdalelah Harun (24) poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Izvor: Kurir, 26.Jun.2021

Mladi atletičar Abdalelah Harun (24) poginuo je u saobraćajnoj nesreći, saopštio je olimpijski komitet Katara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.