Kapelo: Falkao u rangu sa Mesijem

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapelo: Falkao u rangu sa Mesijem

Selektor Rusije smatra da je Kolumbijac Radamel Falkao trenutno najbolji centarfor na svetu.

Napadač madridskog Atletika u velikom stilu je počeo novu sezonu.

Het-trikom je srušio Čelsi u meču za evropski Superkup, za klub je dao tri gola na dve prvenstvene utakmice, a za reprezentaciju Kolumbije dva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, po jedan protiv Urugvaja i Čilea.

Paralelno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa ponudama najbogatijih evropskih klubova, Falkao dobija i komplimente stručnjaka, među kojima se ističe izjava trofejnog italijanskog stručnjaka Fabija Kapela.

On je Kolumbijca stavio u rang trostrukog uzastopnog osvajača Zlatne lopte Lionela Mesija.

"Tokom čitave moje karijere, samo jedan fudbaler me je impresionirao kao Mesi, kada sam ga prvi put gledao na utakmici protiv mog Juventusa. To je Radamel Falkao, fantastičan centarfor, bez sumnje najbolji na svetu ovog trenutka", rekao je Kapelo za list "Gazeta delo sport".

Falkao je kao član Porta postigao 72 pogotka na 87 mečeva, a i u dresu Atletika je na sličnom proseku, pošto je na 53 utakmice zatresao mrežu 42 puta.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.