Kako se postaje šampion

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se postaje šampion

Član džudo kluba „Dinamo" iz Pančeva, Slavko Stanišić, osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za veterane u Maroku i ponovio prošlogodišnji uspeh iz Meksika. Njegovim stopama idu i mlade generacije koje treniraju u tom klubu.
Da bi se postigao takav uspeh - zlatna medalja na svetkom prvenstvu za veterane, a pre toga isto odličje i u Evropi, potrebno je trenirati dva puta dnevno, imati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jaku volju i motivaciju. Sve to odlikuje Pančevca Slavka Stanišića iz pančevačkog džudo kluba „Dinamo", čije medalje sa raznih takmičenja više nisu iznenađenje. U Marakešu je ove godine bilo 1200 takmičara, a osim protivnika, trebalo je pobediti i teške vremenske prilike u gradu na obodu Sahare. Slavko je pobedio iskusne takmičare iz Irske i Rusije, a u finalu i Ukrajinca Ivanenka.

„Imam 110 kila, nemam ni težinu ni visinu. To su kolosi od 140-150 kila, ali ja to nadoknađujem brzinom i kondicijom. Sa njima se ne sme stati, napadam i to mi je taktika", priča Slavko Stanišić, veteran u džudou.
Slavko je veliki uzor deci koja treniraju u „Dinamu", a ima ih u svim kategorijama, od 5 godina, pa na više. Zajedno sa trenerom, svojim bratom Ljubomirom, pripremaju buduće pobednike.
„Uzeo sam titulu na prvenstvu Srbije u Beogradu. Učestvovao sam na takmičenju do 46 kilograma, imao 4 borbe i sve sam pobedio", zadovoljan je Aleksa Đurović, član džudo kluba "Dinamo".
 „Oni su takmičari, budući šampioni. Nešto im pokažem, vidim da oni to kapiraju, žele da rade. Nema ništa lepše od toga, srećan sam", objašnjava Ljubomir Stanišić, trener DžK „Dinamo"
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije nastavlja da trenira, kako bi opravdao očekivanja na budućim takmičenjima i pokazao mlađim generacijama kako se postaje i ostaje šampion.



Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.