Kako jedan Mundijal može da promeni sve

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako jedan Mundijal može da promeni sve

Dobre igre u Rusiji potpuno su mu promenile tok karijere.

Svako prvenstvo sveta u fudbalu predstavlja sportski spektakl, koji je praćen sa svih krajeva sveta.

Iako samo 32 nacije imaju svoje predstavnike, jasno je da Mundijal sa puno pažnje posmatraju i zemlje čije selekcje ne učestvuju, jednostavno, Mundijal budi nešto posebno kod svakog ljubitelja sporta, ali i kod onih koji svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << drugog dana nisu preterani ljubitelji.

Ipak, Mundijal je i prilika za mnoge da se dokažu i naprave iskorak na fudbalskoj sceni.

Takav je slučaj bio i sa defanzivcem minhenskog Bajerna Lukasom Ernandezom.

Iako je u Atletiku često igrao u centralnom delu odbrane, Dešan mu je dao ulogu uz levu aut liniju, ovaj mu je uzvratio fenomenalnim partijama.

Prema mnogima, za njega i Pavara nije bilo mesta u reprezentaciji Francuske, ali Dešan je drugačije mislio i ispostavilo se da je bio u pravu.

Pomenuti dvojac sada igra u minhenskom Bajernu, Bavarcima nije bilo teško da se sa Štutgartom dogovore oko kupovine Pavara, ali je angažovanje Ernandeza bilo daleko teže.

Ipak, nisu žalili novac, platili su 80 miliona evra i doveli svetskog šampiona iz Atletiko Madrida u svoje redove, kaparisali su ga još sredinom minule sezone.

Danas, Ernandez je svestan da je upravo Mundijal u Rusiji minule godine bio iskustvo koje mu je promenilo život.

"Niko nije znao za mene u Francuskoj pre godinu i po dana. Niko nije ni pomislio tada da bi klub bio spreman da platio 80 miliona evra za mene", izjavio je novi fudbaler nemačkog šampiona.

Iako je i u Atletiku igrao na vrhunskom nivou, odlučio se da prihvati ponudu Bajerna, sada otkriva i zašto.

"Dugo sam bio u Madridu i želeo sam nešto više. Želeo sam novu kulturu, novi način razmišljanja", istakako je Lukas Ernandez.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.