Kako je Srbija izbegla okršaj sa šampionkama?

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Srbija "izbegla" okršaj sa šampionkama?

Aktuelne evropske i svetske šampionke, rukometašice Francuske, neće nastaviti takmičenje na Svetskom prvenstvu u Japanu.

One su u poslednjoj utakmici Grupe B poražene od selekcije Danske sa 20:18.

Od starta takmičenja francuski tim nije igrao na svom nivou, pošto nije uspeo da zabeleži pobede u prva dva meča.

Francusku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najpre pobedila Južna Koreja, a potom je usledio remi u duelu sa Brazilom.

Posle pobeda nad Australijom i Nemačkom šampionke su stigle do šanse da se bore za mesto u narednoj fazi takmičenja, ali su u direktnom duelu poražene od Danske.

Najefikasnija u pobedničkom timu je bila Stine Jorgensen sa 7 golova, Ane Met Hansen je upisala 5, a Larke Nolse Pedersen i Trine Ostergard Jensen su dodale po tri.

Na drugoj strani je bolja od ostalih bila Aleksandra Lakraber sa 6 golova.

U narednoj fazi takmičenja Danska će se naći u grupi sa Srbijom, Južnom Korejom, Norveškom, Nemačkom i Holandijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastavlja se Svetsko prvenstvo u Japanu, prvi protivnik Južna Koreja

Izvor: RTS, 07.Dec.2019

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije, posle dana pauze, očekuju tri utakmice u drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu. Prvi protivnik je Južna Koreja, a prenos meča je na Drugom programu RTS-a u nedelju od 7.00 časova, dok kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.