Kadnidat za zlatnu medalju na 400 metara ispao u polufinalu

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadnidat za zlatnu medalju na 400 metara ispao u polufinalu

Majkl Norman, najbrži atletičar na 400 metara ove godine sa 43.45 sekunde nije se plasirao u finale Svetskog prvenstva u Dohi.
Najveće iznenađenje šestog dana takmičenja na prvenstvu sveta u atletici viđeno je u polufinalnoj trci na 400 metara.

Amerikanac Majkl Norman umereno je startovao trku i prvih 200 metara držao korak sa ostalim atletičarima, međutim na izlasku iz druge krivine kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se očekivalo da će krenuti u finiš trke ostao je neprepoznatljivom ritmu za njega. 
Na licu nije imao grimase od moguće povrede, a do starta trke nije pominjao potencilajni problem.
Svoju grupu završio je kao sedmoplasirani sa 45.94 sekudni, a Svetsko prvenstvo u Dohi na 22. mestu.
Od Normana se očekivalno da će se u finalu boriti sa sunarodnikom Fredom Krlijem za zlatnu medalju i pobednom mu se revanširati poraz na ovogodišnjem prvenstvu Amerike.
Majkl Norman je na Svetsko prvenstvo u Dohi došao kao pobednik Dijamantske lige i vodeći na svetskoj rang listi u disciplini 400 metara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.