KAO DA SU ME NOŽEM UBOLI, IZGUBIO SAM 2.5 LITRE KRVI Simanić otvoreno o traumi sa Mundobasketa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 17:03

"KAO DA SU ME NOŽEM UBOLI, IZGUBIO SAM 2.5 LITRE KRVI" Simanić otvoreno o traumi sa Mundobasketa

Prvi put je pričao o detaljima sa Svetskog prvenstva.

Srpski košarkaš Boriša Simanić u razgovoru za El Periodico de Aragon pričao je o traumi kroz koju je prošao na Mundobasketu.

Krilni igrač je zadobio udarac od Nunija Omota u meču sa Južnim Sudanom posle kog je morao da mu bude odstranjen bubreg.

- Neverovatan bol, kao da su me nožem uboli. Od tog momenta sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postao veoma zabrinut. Posle pet minuta sam otišao u kupatilo i video da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno. Odatle sam otišao direktno u bolnicu, gde su uradili testove i videli da moraju hitno da me operišu - rekao je Simanić, pa nastavio:

- Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio 2,5 litre krvi. Videli su da moraju da me operišu. Prvo nisu razmatrali o vađenju bubrega, samo su ga zašili. Ali, tečnost je nastavila da curi i morali su ponovo da me operišu, ovoga puta da ga potpuno izvade.

Omot se izvinio odmah nakon tog duela.

- Tada se izvinio i postavio je poruku na društvenim medijima. Ali od tada nismo bili u kontaktu.

Posle ove povrede bilo je priča da bi Simanić mogao da završi karijeru, ali košarkaš nije nikad pomišljao da će se to desiti.

- Nikada nisam ni posumnjao da se neću baviti košarkom, jer čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću odsustvovati. Rekao mi je da ću tri meseca morati dobro da zalečim ranu. Sve je to produženo jer je krvna slika morala da se vrati u normalu. Verujem da ću se vratiti mnogo bolji, jer je ovo učinilo da sazrim, da ojačam psihički. Sada mi nisu važne neke situacije na koje sam ranije obraćao pažnju, cenim male, svakodnevne stvari. Jednostavno, sada mogu da pružim najbolje.

Ključnu ulogu u pomoći Simaniću odradio je doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Gaga Radovanović.

- Mislio sam da je u pitanju udarac kao i svaki drugi, iako me je ostavio bez daha na nekoliko sekundi. Ali kada sam video svu krv, mnogo sam se uplašio. Tada je doktor reprezentacije video moje stanje i hitno me prebacio u bolnicu - otkrio je Simanić.

- Sada su dešavanja koja nas inače čine nervoznima ili ljutima, za mene nebitna. Zdravlje cenim više od svega - istakao je Boriša.

Nada se brzom povratku na teren.

- Sjajno se osećam! Prošlo je pet meseci od povrede. Nadam se da ću uskoro početi da treniram, čim mi doktori daju zeleno svetlo. Ako bude tako, počeću da treniram, iako se možda neću vratiti na teren do sledeće sezone - zaključio je Boriša Simanić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.