KALKULACIJE: Srbija (lako) može u polufinale, jedna utakmica ne sme da se izgubi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 13:13

KALKULACIJE: Srbija (lako) može u polufinale, jedna utakmica ne sme da se izgubi

Svetsko prvenstvo u košarci traje od 25. avgusta do 10. septembra.

Košarkaši Srbije nisu doputovali na Svetsko prvenstvo u tri azijske države u najjačem sastavu i vrebaće šansu za iznenađenje iz drugog, da ne kažemo, trećeg plana.

Izabranicima Svetislava Pešića je posle serije otkaza ostalo da se maksimalno bore na svakoj utakmici i pokušaju da se plasiraju u nokaut fazu, a onda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sve moguće.

Ovlaž pogledom na sastave grupa možemo da konstatujemo da su Orlovi imali sreće na žrebu. Ako osvoje jedno od prva dva mesta u B grupi u Manili u konkurenciji Kine, Portorika i Južnog Sudana, čeka ih druga faza u grupi I i ukrštanje sa selekcijama iz A grupe. Favoriti da prođu dalje su Italija i Dominikanska Republika u konkurenciji Filipina i Angole.

Iz grupe I plasman u nokaut fazu (četvrtfinale) izboriće dve reprezentacije. Ukoliko ne bude velikih iznenađenja, realno bi bilo da iz grupe I među osam najboljih prođu Srbija i Italija. To je naša želja, verujemo ne pusta. I u tom slučaju trijumf nad “azurima” je imperativ. Evo i zašto...

Vrlo je važno je ko će da ode u četvrtfinale kao prvoplasirana selekcija, kako bi se u u toj fazi izbegle SAD (pod uslovom da završe kao lider u J grupi). U tom slučaju Amerikanci su moguć protivnik samo u finalu ili meču za treće mesto.

Prvoplasirani iz I grupe ići će na startu nokaut faze gotovo sigurno na jednu od ovih selekcija: Grčka, Litvanija, Crna Gora, Novi Zeland, Meksiko, Jordan ili Egipat.

Priznaćete, mnogo povoljnija opcija nego da se u meču u kojem nema popravnog ispita naiđe na Španiju, Kanadu, Australiju, Sloveniju, Francusku ili Nemačku koji su na drugoj strani kostura. Tek u potencijalnom polufinalu moguć je sudar sa nabrojanim reprezentacijama, ali o tom - potom...

Lako je praviti kalkulacije iz rashlađene kancelarije, treba prognoze sa papira pretočiti u rezultat na terenu.

Izabranicima Svetislava Pešića je podrška neophodna i oni moraju da razmišljaju samo o utakmici koja im sledi. A, to je Kina (subota, 14 časova). Sve ostalo bi ih udaljilo sa staze koja vodi do stepeništa besmrtnih na tri nivoa.

Raspored Srbije

Srbija – Kina (26. avgust, 14 časova)

Portoriko – Srbija (28. avgust, 14)

Južni Sudan – Srbija (30. avgust, 10)

Mečevi druge runde u grupi I su na programu 1. i 3. septembra.

Sastavi grupa

Grupa A - Angola, Dominikanska Republika, Filipini, Italija

Grupa B - Južni Sudan, Srbija, Kina, Portoriko

Grupa C - SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D - Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija

Grupa E - Nemačka, Finska, Australija, Japan

Grupa F - Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela

Grupa G - Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil

Grupa H - Kanada, Letonija, Liban, Francuska
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.