Jevrosimović: Beograd i Srbija biće centar svetske atletike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 17:21

Jevrosimović: Beograd i Srbija biće centar svetske atletike

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović rekao je da pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u dvorani teku po planu i da će Beograd i Srbija u martu mesecu definitivno biti centar sveta.

Svetsko atletsko prvenstvo biće održano u beogradskoj Štark areni od 18. do 20. marta.

"Konstrukcija na kojoj će se u Areni takmičiti najbolji svetski atletičari podignuta je četiri metra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od poda i na njoj će biti 50.000 šrafova. Posetila nas je i komisija Svetske atletske i oni su zadovoljni onim što je urađeno", rekao je predsednik Jevrosimović u razgovoru za Tanjug televiziju.

"Očekujemo da će se na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani takmičiti atletičari iz 150 zemalja, a 100 zemalja je otkupilo prava prenosa, tako da će definitivno Beograd i Srbija u martu mesecu biti centar sveta. Planiramo da 15 dana pre početka prvenstva organizujemo jedan veoma jak miting, koji će biti proba za glavno takmičenje", dodao je Jevrosimović.

TV prenosi atletike su izuzetno složeni, ali mi smo kao orgranizatori taj test položili 2017. godine na Evropskom dvoranskom prvenstvu, istakao je Jeverosimović.

"Ove godine čak 56 kamera prenosiće sve događaje iz beogradske Arene. Prodaja ulaznica za prvenstvo ide odlično, trenutno navijači iz inostranstva prednjače i zato apelujem i na naše ljubitelje atletike i sporta uopšte da nabave ulaznice za takmičenja u Areni. Mi smo u prethodnih 12 godina uspeli da izgradimo 30 atletskih stadona u zemlji, tri prelepe atletske dvorane. Kroz organizaciju Svetskog prvenstva u dvorani mi ovaj sport dižemo na viši nivo, pojačamo interesovanje javnosti i budućih asova ovog sporta, zaključio je Jevrosimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JEVROSIMOVIĆ: Beograd i Srbija biće centar svetske atletike

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2022

Svetsko dvoransko prvenstvo održava se od 18. do 20 marta...Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović rekao je da pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u dvorani teku po planu i da će Beograd i Srbija u martu mesecu definitivno biti centar sveta. Svetsko atletsko prvenstvo biće...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.