Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2020, 00:20

Jedina dobra vest: Srbija osigurala drugi šešir

Za kvalifikacije za SP

Zrno sreće u seriji loših vesti oko reprezentacije Srbije. Bod koji je osvojila u Budimpešti protiv Mađarske (1:1) obezbedio je ostanak u drugom šeširu pred žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Bila je Srbija skoro sigurna i pre poslednje dve runde Lige nacija, ali sa bodom koji je osvojila na Puškaš areni sada je na sto odsto i kako god da se završi utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Rusijom u Beogradu u sredu uveče, ništa je ne može pomeriti.

Koliko god to izgledalo manje bitno na današnji dan, ipak će značiti kada krene trka za Mundijal u Kataru, a krenuće u martu naredne godine. I završiće se već u novembru. Zbog pomeranja celog kalendara UEFA zbog korone, biće ovo najbrže kvalifikacije za Svetski šampionat.

Ono što je sto odsto sigurno pred izvlačenje grupa 7. decembra, to je da će u prvom šeširu biti Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

U drugom šeširu će biti Švajcarska, Poljska, Švedska, Vels, Austrija, Ukrajina, Turska, Srbija i Slovačka.

Borba je za to poslednje mesto u drugom šeširu, drži ga trenutno Rusija, ali ako izgubi u sredu u Beogradu, mogla bi da se sruši u treći šešir. Rumunija, Republika Irska i Norveška se nadaju tome, jer bi jedna od njih mogla da uskoči u drugi razred.

Društvom u trećem šeširu pored te tri reprezentacije – ako neka ne zameni mesto sa Rusijom – čine i Mađarska, Češka, Škotska, Island i Severna Irska. Dva poslednja mesta trenutno drže Finska i Bosna i Hercegovina, a da li će ostati, zavisi od rezultata u poslednjem kolu Lige nacija.

Serbia ???????? locks up a spot in Pot 2. Hungary ????????, Iceland ???????? and Northern Ireland are now locked into Pot 3.

Only 10 teams still do not know their fate. The Romania ???????? v Norway ???????? decision looms large. UEFA will have to make a decision soon. pic.twitter.com/xSAHz87SB8

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ORLOVI U DRUGOM ŠEŠIRU: Srbija u dobrom položaju pred žreb za Mundijal u Kataru!

Izvor: Kurir, 16.Nov.2020

Nakon eliminacije iz baraža Evropskog prventvo od Škotske i mršavog remija protiv Mađarske u Ligi Nacija, konačno malo dobrih vesti za Srbiju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.