JJ i Krunićeva u polufinalu

Izvor: B92, 22.Jul.2010, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JJ i Krunićeva u polufinalu

Srpski atletičar Božidar Antunović osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Svetskom prvenstvu za juniore koje se održava u kanadskom Monktonu.

Antunović je novim nacionalnim rekordom od 20.20m došao do drugog mesta iza Džeko Gila iz Novog Zelanda koji je ubedljivo trijumfovao hicem od 20.76m.

Gilov hitac je bio najbolji juniorski rezultat ove godine u svetu, dok je treće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto pripalo Kinezu Jonghengu Dingu koji je ostvario rezultat od 20.14m.

Antunović je izrazio zadovoljstvo posle osvojene medalje, istakavši da je mogao da bude još bolji:

"Takmičenje je bilo sjajno. Imao sam malo problema sa tehnikom. Mislim da bih mogao da budem i bolji, ali sam zadovoljan drugim mestom. Eksplozivna snaga iz mojih ruku je bila dobra, ali noge nisu "radile" dovoljno dobro i mislim da sam time izgubio barem pola metra. Pripremam se za Evropsko prvenstvo za mlađe od 23 godine u Austriji gde ću pokušati da dam sve od sebe", rekao je Antunović.

Ovo je prva medalja za Srbiju u disciplini bacanja kugle sa svetskih juniorskih šampionata, čime se nastavio uspeh mladih srpskih bacača.

Na prethodnom svetskom prvenstvu Srbija imala finalistu u bacanju kugle, Miloša Markovića član AK "Ruma", a poslednju medalju u muškim bacačkim disciplinama osvojio tada Partizanov atletičar Luka Rujević u disciplini bacanje diska 2004. godine u Grosetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.