Iznenađenje, imamo prvog finalistu Svetskog klupskog prvenstva!

Izvor: Sportske.net, 18.Dec.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje, imamo prvog finalistu Svetskog klupskog prvenstva!

U polufinalu Svetskog klupskog prvenstva sastali su se River Plata i Al Ain.

Fudbaleri Al Aina slavili su na svom stadionu u polufinalu "Mundijalita" protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike River Plate, nakon boljeg izvođenja penala, posle 120 minuta igre bilo je 2:2 (2:2).

Igrao se treći minut kada su fudbaleri Al Aina došli do prednosti, strelac je bio Šveđanin Markus Berg.

Ipak, u 11. minutu Bore poravnava rezultat, da bi samo pet minuta kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << River došao i do preokreta, svoj drugi gol na utakmici postigao je Bore.

Sa 2:1 u korist Rivera se otišlo na odmor, da bi nakon šest minuta igre u nastavku ekipa Al Aina poravnala, strelac je bio Kajo, na asistenciju Šiotanija.

U 69. minutu velika šansa za osvajača Kopa Libertadores da vrati prednost, dobili su jedanaesterac, odgovornost je preuzeo Martinez, ali je pogodio prečku!

Do isteka 90. minuta nije bilo promene rezultata, te se otišlo u produžetke, druge za Al Ain na ovom turniru u UAE.

U dodatnih pola sata nije bilo promene rezultata, te su se šutirali i penali.

Seriju su otvorili fudbaler Al Aina, pogodio je Kajo, ali je na drugoj strani istom merom uzvratio Skoko.

U naredne tri serije obe ekipe precizne, a onda petu seriju pogotkom otvara Al Džaberi.

Iskusni Enco Perez je preuzeo odgovornost u situaciji u kojoj je morao da pogodi, ali je golman Al Aina Kalid Eisa pročitao njegovu nameru, pogodio je stranu i sačuvao mrežu, Al Ain se nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca plasirao u finale Svetskog klupskog prvenstva, gde će se sastati sa boljim iz duela madridskog Reala i Kašima Antlersa.

Peto mesto na turniru pripalo je ekipi Esperans iz Tunisa, koja je u borbi za plasman slavila protiv Gvadalahare sa 2:1.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

SENZACIJA POSLE PENALA: Domaćin Svetskog prvenstva za klubove u trileru savladao River i plasirao se u polufinale(VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Dec.2018

Fudbaleri Al Aina slavili su na svom stadionu u polufinalu "Mundijalita" protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike River Plejta, nakon boljeg izvođenja penala, posle 120 minuta igre bilo je 2:2 (2:2).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.