Ivković zadovoljan pripremama, nezadovoljan ostalim

Izvor: Studio B, 27.Jul.2010, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković zadovoljan pripremama, nezadovoljan ostalim

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kaže da je zadovoljan tokom pripreme za Svetsko prvenstvo, ali i da mu teško pada odnos nadležnih prema timu.

"Odnos igrača prema pripremama pred važna takmičenja uvek je bio na najvišem nivou i uvek će biti, nikada se to pitanje nije postavljalo... Prvi deo priprema u Folgariji protekao je u redu, sada nam sledi 'glazura'. Ovde imamo idealne uslove za rad", rekao je Ivković novinarima u Kovilovu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Srbija će se u Kovilovu spremati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul na prvi pripremni turnir. Tada će Ivković skratiti spisak igrača sa 17 na 14.

"Kroz trening ćemo odrediti koncepciju igre. Biće mi jako žao da svedemo spisak na 14 igrača... a to ćemo raditi i da bismo sveli hemiju prema svojim protivnicima iz grupe. Ponavljam da nam je prvi meč, protiv Angole, najvažniji na šampionatu", rekao je Ivković.

Jedno od pitanja za selektora bilo je kako je na tim uticala vest od pre nekoliko dana da će Srbija možda izostati sa Mundobasketa ako ne izmiri dugovanja prema FIBA, koja iznose 15.000 evra.

"Nije teško shvatiti da je to poruka upućena meni i igračima da para nema. Mi znamo da nema para... Ranije smo se dogovorili da igračima isplatimo zaslužene premije pre početka priprema, pa se to nije desilo", kazao je Ivković.

"Ako je ta poruka upućena državi, onda je to kasno došlo. Ako je upućena nama... znamo da nema para... Ova vest će se sigurno čuti, ali ona neće narušiti moj trenerski ili njihov igrački ugled, ali hoće ugled naše košarke, koja je jedan od naših najboljih ambasadora", rekao je selektor Srbije.

Ivković je zamerio i na odnosu koji se ima prema košarkašima, i kazao je da je taj odnos "neprofesionalan".

"Moglo je nešto da se promeni. Na primer, da se sa ulaza u Kovilovo skine slika fudbalera i natpis "dobrodošli, fudbaleri2. Moglo je da bude "dobrodošli košarkaši", fudbaleri su se skupili, igrali i razišli i sada su kod svojih kuća. Mi imamo svoj marketing, a to je samo jedan od pokazatelja kako se neprofesionalno radi", rekao je Ivković.

Kapiten Nenad Krstić preskočio je prvi deo priprema u Folgariji, ali je rekao da tim dobro radi i da je atmosfera dobra. "Već treću godinu uzastopno imamo bazične pripreme u Folgariji. Najvažnije je da nije bilo povreda. Ja sam preskočio pet-šest dana treninga, ali sam spreman. Atmosfera je odlična, svi su zdravi i motivisani", kazao je centar "orlova".

Krstić je zbog sporazuma NBA i FIBA mogao da se uključi u rad tima tek 35 dana pre početka šampionata, a novinarima je kazao da mu je bilo čudno da bude sa timom, ali da ne radi sa njima. "Bilo je kao da sam povređen, a nisam. Tu sam bio uz ekipu, ali nisam mogao da treniram. Malo je bilo čudno, ali sam uz kondicionog trenera dobro radio i mislim da sam 'izvukao' maksimum", rekao je Krstić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IVKOVIĆ: PRIPREME DOBRE, OSTALO NE VALJA

Izvor: Kurir, 27.Jul.2010

KOVILOVO - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kaže da je zadovoljan tokom priprema za Svetsko prvenstvo, ali i da mu teško pada odnos..KOVILOVO - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kaže da je zadovoljan tokom priprema za Svetsko prvenstvo, ali i da...

Nastavak na Kurir...

Ivković: "Smeta mi amaterizam"

Izvor: Šumadija Press, 28.Jul.2010, 12:17

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je da je zadovoljan pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.