Ivković odlazi: Vreme je za mlađe

Izvor: B92, 24.Sep.2013, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković odlazi: Vreme je za mlađe

Dušan Ivković saopštio je da se povlači sa mesta selektora Srbije, nakon što je sa reprezentacijom ostvario cilj i plasirao se na Svetsko prvenstvo 2014.

Ivković je od 2008. bio selektor "Orlova", vodio ih je na tri Evropska i jednom Svetskom prvenstvu, a najveći uspeh bilo je srebro sa Evrobasketa 2009. u Poljskoj.

"Ispunio sam moj deo dogovora. Biću prisutan kao i uvek, ali došlo je vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se neko mlađi prihvati posla. Ako me neko bude pitao, imaću kvalitetne predloge", rekao je Ivković.

Pre dve godine u Litvaniji Srbija je bila sedma, dok je na Mundobasketu u Turskoj 2010. zauzela četvrto mesto. Srbija je u Sloveniji bila takođe sedma, čime je izborila mesto na SP u Španiji sledeće godine.

"Zadovoljan sam što su igrači u dobrom raspoloženju otišli iz Ljubljane. Ovo Evropsko prvenstvo je iskustvo koje će im mnogo koristiti. Naš mladi tim je imao strahovito mnogo oscilacija. Prvi pad bio protiv Makedonije, prouzrokovan euforijom i teškim prijemom informacija", istakao je Ivković u Evrobasketu u Sloveniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivković više nije selektor: Došlo je vreme da neko mlađi preuzme

Izvor: Sportal.rs, 24.Sep.2013

Dušan Ivković više nije na selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Posle osvajanja sedmog mesta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i plasmana na Mundobasket 2014.

Nastavak na Sportal.rs...

Duda Ivković podneo ostavku na mesto selektora!

Izvor: Press, 24.Sep.2013

Duda je danas saopštio da odlazi sa mesta selektora, nakon što je ostvario zacrtani cilj na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, odnosno odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u španiji.. - Ispunio sam moj deo dogovora. Biću tu prisutan kao i uvek, ali došlo je vreme...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.