Ivanović: Da pristupimo meču kao da nemamo ni jednu pobedu; Žalgiris stiže oslabljen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 09:25

Ivanović: Da pristupimo meču kao da nemamo ni jednu pobedu; Žalgiris stiže oslabljen

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 časova u Beogradu igraju protiv ekipe Žalgirisa u okviru 13. kola Evrolige.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović ističe da njegova ekipa mora da pristupi utakmici kao da do sada nije ostvarila ni jednu pobedu.

"Žalgiris je jedna od najtvrđih ekipa u Evroligi. Igraju zaista snažno, dobru odbranu i stalno su u kontaktu. Dobri su u tranziciji i kontranapadu. Nikada se ne predaju, vrlo teška ekipa za igranje. Niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne razmišlja šta je bilo juče, toliko je utakmica. Luka Mitrović je dobio taj udarac u oko, nije dobro i teško će biti u ovoj utakmici. Videćemo kako se bude razvijala situacija sa njim", izjavio je trener "crveno-belih" za zvanični sajt kluba.

Bek Crvene zvezde Nemanja Nedović izjavio je da očekuje tvrdu utakmicu.

"Čvrsti su i igraju dobru obranu, jednostavno dobra ekipa. Neće biti lako, ali uz našu dobru formu, pomoć i podršku navijača, verujem da imamo sve preduslove da dođemo do dobrog rezultata. Radujem se najavama da će hala biti sutra puna, očekujem dobru atmosferu i jedva čekamo da ta utakmica počne", zaključio je Nedović.

Obe ekipe do sada u sezoni Evrolige imaju šest pobeda i šest poraza.

U dosadašnjim duelima dva kluba u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju Žalgiris je uspešniji sa osam pobeda i četiri poraza. Poslednji meč dve ekipe su odigrale u Kaunasu prošle sezone kada je domaća ekipa pobedila 103:98.

Kalneitis i Brazdeikis ne igraju za Žalgiris protiv Crvene zvezde 

Košarkaši Žalgirisa Ignas Brazdeikis i Mantas Kalneitis neće igrati sutra na meču 13. kola Evrolige protiv Crvene zvezde, objavio je trener litvanskog kluba Kazjas Maksvijatis, prenosi "Basket njuz".

Žalgiris ima problema sa povredama igrača, pošto su poslednji meč u litvanskom prvenstvu, pored Brazdeikisa i Kalnietisa, propustili i Tomas Dimša i Karolis Lukosiunuas.

Lukas Lekavijičus ima problema sa rebrima, dok je Liutauras Lelevičijus povredio nogu.

"Kalnietis i Brazdeikis neće putovati u ponedeljak na meč sa Zvedzom. Još nisu potpuno spremni. Najbolji scenario je da će da oba igrača budu spremna za meč sa Realom, koja će biti odigrana 15. decembra", izjavio je Maksvijatis.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslednje četiri utakmice na SP igraće se novom loptom

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2022

Poslednje četiri utakmice na Svetskom prvenstvu biće odigrane novom loptom Hilm, ukrašenom bordo nijansama koje podsećaju na zastavu zemlje domaćina Mundijala, Katara, saopštila je FIFA.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.