Ivana Španović u finalu skoka u dalj

Izvor: Politika, 08.Mar.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović u finalu skoka u dalj

BEOGRAD – Atletičarka Srbije Ivana Španović je danas prvim skokom u dalj u kvalifikacijama obezbedila učešće u finalu Svetskog prvenstva u dvorani, koje se održava u poljskom gradu Sopotu.

Španovićeva je skočila šest metara i 77 centimetara u prvoj seriji i to je najbolji rezultat u kvalifikacijama. Srpska atletičarka više nije skakala.

Ruskinja Darija Klišina zauzela je drugo mesto skokom od 6,76 metara, takođe u prvom skoku, a treća je bila Britanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Šejra Proktor sa 6,69 metara. Norma za finale bila je 6,70 metara.

„Drago mi je što sam već u prvom skoku uspela da izborim mesto u finalu. Sutra svi pratite i budite uz mene”, rekla je Španovićeva.

Trener Goran Obradović rekao je da je Španovićeva ostvarila cilj.

„Ovo je nešto što smo planirali i očekivali. Završiti kvalifikacije sa što manje utrošene energije”, rekao je Obradović.

Ivana Španović ima drugi najbolji rezultat ove sezone (6,92) i nalazi se među favoritima za najviši plasman.

Finale skoka u dalj za žene na programu je sutra u 15.05.

Beta

objavljeno: 08.03.2014.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španovićeva doskočila u finale iz prvog puta

Izvor: MozzartSport.com, 08.Mar.2014

Srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale skoka u dalj na dvoranskom Prvenstvu sveta u Sopotu. Španovićeva je u kvalifikacijama skočila 6,77 metara i već iz prvog pokušaja ispunila normu za finale. Ona je ujedno ostvaraila najbolji rezultat u kvalifikacijama ispred Ruskinje Darije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Ivana u finalu!

Izvor: RTS, 08.Mar.2014

Atletičarka Srbije Ivana Španović je prvim skokom u dalj u kvalifikacijama obezbedila učešće u finalu Svetskog prvenstva u dvorani, koje se održava u poljskom gradu Sopotu.Finale je na programu u nedelju od 15.05 sati. ..Španovićeva je skočila šest metara i 77 centimetara u prvoj seriji. Norma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.