Italijanke poslale Srbiju u polufinale

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanke poslale Srbiju u polufinale

Odbojkašice Srbije su u polufinalu Svetskog prvenstva jer je Italija savladala Japan 3:2. Izabranicama selektora Zorana Terzića je bilo dovoljno da Italijanke uzmu i jedan set da se nađu među četiri najbolje ekipe.

Italija, koja još nema poraz na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, je dobila domaću selekciju Japana u prvom setu rezultatom 25:20 i već je tada bilo jasno da će Srbija igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sigurno u polufinalu.

Ostaje da se vidi sa koje pozicije će izabranice Zorana Terzića ići u tu fazu prvenstv a to će zavisiti i od meča poslednjeg kola u kom Srbija bude igrala protiv Italije, a taj duel je na programu u utorak od 9 i 10 uz direktan prenost na Sport Klubu 1.

Italija je dobila prvi set protiv Japana 25:20, da bi se Japanke revanširale u narednom 25:22. Italija je ponovo povela u setovima jer je treći dobila 25:21, a domaća selekcija je izborla taj-brejk dobivši četvrti set 25:19. Italijanska selekcija je bila bolja i u odlučujućem setu 15:13, a Paola Egonu je osvojila ključni poen.

Ona je u ovom meču imala 36 poena i bila je najefikasnija igračica, dok je kod Japana Erika Araki imala 17.

Inače u drugoj grupi je takođe jasno ko ide u polufinale. Jasno je da će u polufinalu biti Kina i Holandija, a da akutelne šampionke Amerikanke idu kući. One su u ponedeljak poražene od Holandije 3:2 iako su vodile 2:0 u setovima. Prvi set su Amerikanke dobile 32:30, u drugom su bile daleko ubedljivije jer su dobile 25:15 da bi zatim usledio preokret. Holanđanke su dobile treči set 25:22, pa zatim i četvrti 25:15.

U taj-brejku Holanđanke uopšte nisu dale šansu Amerikankama koje su osvojile tada tek devet poena.

U ovoj utakmici je briljirala Loneke Slutjers koja je napravila 38 poena. Ovo je inače istorijski rezultat za holandsku žensku odbojku jer je ova reprezentacija po prvi put u polufinalu. Holandija i Kina će u utorak igrati meč za prvo mesto u grupi.

Netherlands' @Volleybaldames brightest star against USA @usavolleyball was super-spiker #10 Lonneke Slöetjes (@lonsloet) as she uncorked an amazing total of 38 points! And here's the last one

More: https://t.co/trfepW9T5W#FIVBWomensWCH#volleyball#volleyballWCHspic.twitter.com/sPcMhbn8UJ
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Odbojkašice Srbije u polufinalu SP

Izvor: RTS, 15.Okt.2018

. Odbojkašice Srbije i zvanično su se plasirale u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu, nakon što je Italija savladala domaću selekciju sa 3:2 (25:20, 22:25, 25:21,19:25, 15:13). Srbija u utorak od 9.10 igra protiv Italije u borbi za prvo mesto u grupi.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.