Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 22:16

Istorijskih šest od šest: Bajern je vladar sveta! (VIDEO)

Minhenski klub u finalu Svetskog klupskog prvenstva savladao Tigres (1:0) golom Pavara

Bajern je svetski fudbalski vladar! Iako je iz sjajne godine Bavaraca ova konstatacija bila apsolutno jasna i pre duela sa Tigresom, četa Hansija Flika je pobedom (1:0) nad meksičkim predstavnikom i zvanično sela na planetarni tron.

Neverovatan period minhenski klub ukrasio je dominantnom igrom u katarsom Al Rajanu i šestim trofejem u poslednjih godinu dana, a pehar u FIFA >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klupskom prvenstvu sveta Nemcima je doneo Bendžamin Pavar u 61. minutu.

Francuski defanzivac sat vremena igre tokom kojih je evropski šampion imao blagu inicijativu krunisao je pogotkom kojem je prethodio centaršut Kimiha i pokušaj Levandovskog. Lopta je stigla do Pavara koji je prvi put od maja zatresao mrežu rivala. Iako je na prvu, urugvarski arbitar Ostojić poništio pogodak poništio zbog nedozvoljene pozicije, ali je posle VAR analize odlua preinačena jer je Salsedo zakasnio u kreiranju ofsajd zamke te je Bajern i na 53. uzastopnom zvaničnom duelu uspeo da zatrese mrežu rivala.

Pogodak tima iz Minhena potpuno je slomio rivala koji u drugom poluvremenu nije uspeo da uputi udarac ka Nojerovom golu, a ubedljiviji poraz Tigresa sprečili su golman Guzman i tračak sreće.

Argentinski čuvar mreže uz stativu je uspeo da udarac Tolisa u 81. minutu zaustavi na putu do mreže, a samo četiri minuta kasnije sprečio je Salseda da izraste u apsolutnog tragičara zaustavivši na gol liniji lošu povratnu loptu saigrača.

Sličan odnos snaga bio je i pre vodećeg pogotka, ali je meksički tim tokom prvog dela igre ipak bio nešto žilaviji zalogaj. Ipak, sve što su pokazali igrači Tigresa bilo je nekoliko polušansi pod adrenalinom koji ih je držao u uvodnom periodu meča.

Nakon što je opao tempo igre južnoamerikanaca Kimih je u 18. minutu pokazao koliko malo treba minhenskoj četi da kazni rivala. Sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca zatresao je mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda Levandovskog koji je po sudijskoj proceni uticao na igru iako nije dotakao loptu. Šansu vrednu pomena imao je i Liroj Sane koji je posle udarca iz ugla pogodio prečku u 34. minutu.

Minimalna pobeda Bajerna tako je donela šesti trofej u isto toliko takmičenja i istorijski podvig. Nakon Lige šampiona, Bundeslige, Kupa Nemačke, Superkupa Nemačke i Superkupa Evrope, minhenski gigant je osvojio i drugu svetsku krunu u klupskoj istoriji, a Hansi Flik može da se pohvali da u aktuelnom mandatu osvaja trofej na svakih 11 mečeva.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO (AL RAJAN)

FINALE

Bajern - Tigres 1:0 (0:0)

/Pavar 61/

ZA TREĆE MESTO

Al Ahli Kairo - Palmeiras 0:0, 3:2 posle penala

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.