Ispisali istoriju

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispisali istoriju

Plasmanom na Svetsko prvenstvo na Tajlandu futsal reprezentacije Srbije ostvarila je istorijski uspeh. "Ovo je najveći uspeh srpskog futsala do sada. Velika je stvar što ćemo mi biti jedni od predstavnika Evrope na SP", rekao je selektor Aca Kovačević. Mundijal u futsalu održaće se od 1. do 18. novembra u Bangkoku i Nakonu.

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je danas da je plasman na Svetsko prvenstvo na Tajlandu istorijski uspeh. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Ovo je najveći uspeh srpskog futsala do sada. Velika je stvar što ćemo mi biti jedni od predstavnika Evrope na SP. Sasvim zasluženo smo došli tu gde jesmo. Najvažniji korak je bilo osvajanje prvog mesta u kvalifikacijama u Sloveniji, čime smo izborili povoljniju poziciju pred baraž", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selekcija Srbije u baražu za SP eliminisala je Mađarsku. U Budimpešti je bilo 1:0 za Mađare, a u Beogradu je slavila Srbija sa 6:1.

"Prethodnih šest godina išli smo korak po korak. Do sada smo igrali na tri prvenstva Evrope, a naš uspeh prepoznali su i ljudi iz Uefe i dodelili nam organizaciju kontinentalnog Šampionata 2016. godine", kazao je Kovačević. On je rekao da će na SP biti širok krug selekcija koje mogu da naprave dobar rezultat.

"Uz dominantne ekipe iz Evrope, izdvaja se Brazil, a dobre selekcije imaju i Argentina i Paragvaj. Iran je najbolja azijska ekipa, slede je Kina i Japan. Od afričkih timova izdvojio bih Egipat i Tunis", objasnio je Kovačević.

Kapiten Srbije Bojan Pavićević rekao je kako očekuje da će njegova ekipa biti u drugom "šeširu" na žrebu za grupe Svetskog prvenstva.

"Voleo bih da u grupi izbegnemo Brazil, mada smo pokazali da možemo i protiv njih. Ako već moramo da igramo sa njima, neka to bude u polufinalu. Takođe, preko glave mi je Španije i Rusije, stalno se sastajemo sa njima", istakao je Pavićević.

Mundijal u futsalu održaće se od 1. do 18. novembra u Bangkoku i Nakonu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.