Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2020, 17:36

Intervju Danijela Ljuboje: Skakali smo po stolu kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo, nikada nisam video takvu žurku

O vremenu provedenom u Pari Sen Žermenu i ostalim anegdotama iz tog vremena

Danijel Ljuboja, bivši napadač Pari Sen Žermena i reprezentacije naše zemlje, bio je pred mikrofonom PSŽ TV-a u kom je pričao o avanturi koju je imao dok je igrao za Svece od januara 2004. do juna 2005. godine, o odnosu sa saigračima, anegdotama iz svlačionice i generalno o tadašnjem i današnjem fudbalu.

Ljuboja je u karijeri igrao za Sošo, Strazbur, Pari Sen Žermen, Štutgart, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Volfzburg, Grenobl, Nicu, Legiju i Lans, a po okončanju igračke karijere 2014. godine počeo je da se bavi menadžerskim poslom.

Navijači PSŽ-a imali su ovoga puta retku priliku da vide sa kakvim se emocijama Ljuboja seća vremena provedenog na Parku Prinčeva.

"Imali smo sjajnu grupu, sa dosta karaktera. Šteta što nismo ostali zajedno još godinu dana. Bili su tu igrači poput Sorina, Hajncea i Deua koji su otišli. Sa njima smo možda mogli da se borimo za prvo mesto", rekao je Ljuboja za PSŽ TV, a prenosi sajt Parisfans.fr.

Da li Ljuboja sada prati PSŽ?

"Da, morate da pratite lep fudbal. Ali uvek ću pratiti PSŽ, čak i sa lošim timom. Naravno, sa dolaskom investitora, klub je promenio dimenzije. Veliki je to tim".

Omiljeno sećanje iz vremena kada je nastupao za Svece?

"Meč protiv Monpeljea, kada sam imao dva gola i dve asistencije, pobedili smo 6:1. Tu je i Kup Francuske, ili pobeda u Marselju u jako dobroj utakmici. Imam mnogo lepih uspomena".

Kako bi mu bilo da igra sa ovim timom Parižana?

"Kada ste napadač sa igračima poput Veratija ili Nejmara u blizini, vi ste bolji. Tu su i naravno dva odlična skorera u vidu Kavanija i Ikardija, ali napadači i dalje mogu da imaju korist od toga kada su sa sjajnim igračima u timu. Tada možeš da vidiš koliko si dobar. Ne kažem da sam bio fenomen, ali u fudbalu moraš da imaš šansu da budeš u pravo vreme da vidiš svoje kvalitete. Naravno, igrao sam i ja sa velikim igračima. Ali ih zaista ne možemo porediti sa ovima danas".

Koja je najluđa stvar koja se dogodila u svlačionici?

"Kada smo pobedili Marselj, svi smo skakali po stolovima i slomili neke od njih. Nikada nisam video žurku poput te, kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo. Bilo je to nešto neverovatno".

Otkriva Ljuboja da je želeo da još nosi dres kluba iz Pariza koji u to vreme ipak nije predstavljao to što danas predstavlja.

"Želeo sam da ostanem duže u PSŽ-u, ali događa se tako u fudbalu. Došao je trener sa drugačijim planovima. Navijači su me voleli. Posle odlaska Ronaldinja, PSŽ nije imao igrača koji je imao stil koji može da zapali publiku. Ne poredim sebe sa Ronaldinjom, ali imao sam tu vrstu stila".

Koje su najveće promene u fudbalu u poslednjih 10-15 godina?

"Ima mnogo više novca. Ne kažem da je kvalitet potpuno bolji, jer je i ranije bilo sjajnih igrača. Ali, klubovi ulažu više u pojačanja. Infrastruktura se takođe promenila. I ne mislim da su najbolji danas bolji od onih pre 20 godina".

Da li se fudbal promenio?

"Da. Možda i fizički igrači više trče i brinu više računa o stilu života. Ali uvek je bilo talenata. Imali ste pre Zidana i Ronalda".

Da li si mogao da zaigraš za Marselj?

"Objasniću vam nešto. Sanjao sam da sam potpisao za Marselj. Probudio sam se i bio srećan da vidim da se to nije desilo, ha-ha. Ne možeš biti na obe strane".

Koji bi igrači iz tima u kom je igrao Ljuboja mogli da igraju u današnjem PSŽ-u?

" mali smo dobre igrače. Huan Pablo Sorin, Gabrijel Hajnce, igrali su u velikim klubovima. Sa sjajnim igračima i ti moraš da budeš bolji", rekao je Ljuboja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.