Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 19:52

Infantino je za Mundijal na svake dve godine: Igrači će tako biti manje umorni

„Mesi neće morati da putuje po 400.000 kilometara“, kaže prvi čovek FIFA

Ideja da se Svetska prvenstva u fudbalu organizuju na svake dve godine dobija sve više pristalica. Ili su makar sve glasniji. Mada se moglo i naslutiti da će biti tako čim je ta revolucionarna ideja puštena u etar.

A, da se ozbiljno „kuva“ po tom pitanju vidi se i po tome što je Đani Infantino, prvi čovek FIFA, javno podržao ideju o velikoj promeni. O njoj je danas govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Argentini i manirom veštog političara je argentinske fudbalere, posebno Lionela Mesija, poturio kao jedan od razloga za izmene nečeg što funkcioniše kao takvo skoro ceo vek.

Iako je stav većine da će Svetska prvenstva na svake dve godine dodatno „ubiti“ igrače, Infantino tvrdi suprotno, da će biti odmorniji.

Uzmimo za primer Lionela Mesija. On zbog utakmica reprezentacije proputuje 400.000 kilometara, dok igrači iz Evrope prođu deset puta manje. Upravo je cela suština u tome, što manje putovanja, to će i fudbaleri biti odmorniji“, tvrdi Infantino.

On smatra da su promene oko Mundijala sada već potreba.

„Nekada smo imali 40 zemalja koje su igrale kvalifikacije, danas ih je 211. Takmičenje je najvišeg nivoa, izaziva najveće uzbuđenje i svi žele da ga organizuju“.

A, kako prinaje Infantino, deluje da će vrlo brzo svi biti u mogućnosti da ga organizuju.

Ukoliko bude promena, pa u roku od godinu dana imamo Svetsko prvenstvo za muškarce i za žene, doći ćemo do toga da u okviru dve decenije oko 100 zemalja budu organizatori Mundijala“, ocenio je Infantino.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.