Infantino brani predsednika FS Italije

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infantino brani predsednika FS Italije

Predsednik FIFA Đani Infantino stao je u odbranu prvog čoveka italijanskog saveza Karla Tavekija posle eliminacije Italije u baražu za Mundijal u Rusiji.

Tavekiova pozicija na mestu predsednika Fudbalskog saveza Italije (FIGC) je ugrožena pošto reprezentacija te zemlje neće igrati na Svetskom prvenstvu, prvi put posle 60 godina.

"Smatram da je nepravedno i smešno suditi čelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveza samo zbog jednog lošeg rezultata, bez obzira na to koliko on ozbiljan bio. Imam odličan odnos sa Tavekiom i poštujem njegov rad. On je staromodna osoba, ali otvorena za nove stvari i sposoban je da radi u interesu italijanskog fudbala", rekao je Infantino za list Gazeta delo sport.

Infantino je uprkos kritika javnosti na račun FIGC, kazao da administracija te organizacije radi odličan posao.

"Dokaz tome je izvanredan doprinos FIGC projektu VAR tehnologije, koji je krucijalan za fudbal i njegovu budućnost. Budžet saveza je dobar, statuti liga su na mestu, a još nekoliko ostalih projekata pokazuje da oni rade dobar posao. Naravno, razumem bol svakog Italijana, ali da je šut Matea Darmijana završio u golu, svi bismo koristili superlative i sve bi bilo u redu", kazao je Infantino.

Prvi čovek FIFA ocenio je da je italijanskom fudbalu potrebna "nova vizija tehničkog razvoja" kako bi se vratio "na visine" i da je to zemlja koja je "uvek bila u stanju da reaguje, kao što će se i desiti u budućnosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.