Indonezija novi prvak sveta u paraglajdingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija novi prvak sveta u paraglajdingu

U Vršcu je sinoć svečano zatvoreno 10. Svetsko prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom na cilj, na kojem reprezentacija Srbije nažalost nije uspela da se okiti medaljom.

Među 132 takmičara iz 30 zemalja sveta, u ženskoj konkurenciji, treće mesto osvojila je Đorđijana Birgoz iz Rumunije, drugo mesto pripalo je takmičarki JunJang Čo iz Koreje, a prvo mesto takođe korejskoj takmičarki – SuJang >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čo.

U pojedinačnom generalnom plasmanu, 3.mesto osvojio je Matjaž Sluga iz Slovenije, drugo mesto Irvan Vinarja iz Indonezije, i prvo mesto Jong Vu, iz Kine.

Najuspešnije reprezentacije su, kao treća na svetu – Kolumbija, Kina kao druga, a titula svetskog prvaka pripala je reprezentaciji Indonezije.

Medalje je novim svetskim prvacima, uz pomoćnika u ministarstvu sporta i omladine, Darka Udovičića, uručio i ambasador Indonezije Mohamad Čandra Vidja Juda.

Reprezentacija Srbije, koja je na ovom Svetskom prvenstvu branila titulu vicešampiona iz 2017., nažalost nije uspela da se okiti medaljom, ali ni naši piloti ni organizatori – Vazduhoplovni savez Srbije i Paraglajding klub Berkut Vršac, nemaju razloga za nezadovoljstvo.

Na kraju svečane ceremonije dodele medalja, sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije Željko Ovuka predao je zastavu Svetske vazduhoplovne federacije predsedniku žirija Endiju Kauliju, koji ju je zatim dalje uručio organizatorima narednog svetskog prvenstva, koje će se 2021.godine održati u Severnoj Makedoniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.