Humanost na delu: Večiti zajedno davali krv

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Nov.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanost na delu: Večiti zajedno davali krv

U zajedničkoj akciji dobrovoljnog davanja krvi Rukometnog saveza Srbije (RSS) i Instituta za transfuziju krvi Srbije, na Trgu Republike, akciju su podržali sportski radnici i aktivni sportisti koji su pokazali humanost na delu.
U susret Svetskom prvenstvu u rukometu za žene, RSS je učešćem u ovoj akciji nastojao da promoviše prave vrednosti koje se neguju u sportu, kao što su solidarnost, timski duh i pomoć ugroženima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Svojim prisustvom akciju su podržali juniorski reprezentativci i rukometaši Crvene Zvezde i Partizana. Akcija je imala poruku da je potrebno raditi na podizanju svesti o potrebi doniranja, kao i stvaranju pozitivnog stava prema dobrovoljnom davanju krvi.
U sportu i u životu, od svojih saradnika uvek tražim samo da daju sve od sebe. I od naših reprezentativki na Svetskom prvenstvu tražimo samo da pruže sve od sebe, a šta simboličnije znači dati sve od sebe, nego dati krv. U tom smislu ovu divnu akciju ne podržavam verbalno, već učešćem. Nekom će sigurno to biti od pomoći – istakao je Velimir Marjanović, predsednik RSS.
Rukometni savez Srbije nagradio je prvih 30 davalaca prigodnim poklonima, inspirisanim predstojećim Svetskim prvenstvom 2013 u rukometu za žene.
Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održava se u Srbiji, od 6. do 22. decembra 2013. godine, dok će se utakmice grupne faze takmičenja igrati u četiri grada, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu.
U glavnom gradu Srbije igraće se utakmice grupe A, u kojoj će se za dalji plasman boriti reprezentacije Crne Gore, Holandije, Konga, Južne Koreje, Francuske i Dominikanske Republike.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Humanost na delu uoči SP za rukometašice, organizovana akcija davanja krvi

Izvor: Blic, 27.Nov.2013

U zajedničkoj akciji dobrovoljnog davanja krvi Rukometnog saveza Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, na Trgu Republike, akciju su podržali sportski radnici i aktivni sportisti koji su pokazali humanost na delu, i pružili pomoć onima kojima je najpotrebnije. ..U susret Svetskom prvenstvu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.