Hrvati napadaju medalju na SP

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 13:43

Hrvati napadaju medalju na SP

Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak najavio je da će njegov tim ići na medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Šampionat sveta igra se od 14. do 30. jula u Fukuoki, a "barakude" imaju za cilj da poprave rezultat sa prethognog planetarnog takmičenja, kada su u Budimpešti prošle godine zauzelu četvrto mesto.

Na Margit Sigetu su prošlog jula izgubili od Grčke u borbi za bronzu, ali su tog leta došli do titule prvaka Evrope, kada su u Splitu uzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zlato.

"Idemo u Fukuoku da osvojimo medalju, prema tome kakav god da nas žreb čeka, sada i ubuduće, kakav god bio raspored, da bismo otišli do kraja, moramo pobediti sve", rekao je Tucak.

Hrvatska je u grupi sa Mađarskom, Argentinom i Japanom. Utakmica protiv Mađara verovatno će odlučiti koja će ekipa direktno u četvrtfinale.

"Možda bi bilo lakše da je bilo drugačije. Dodatna otežavajuća okolnost je ukrštanje sa grupom u kojoj su Srbija, Crna Gora i Španija. Put je težak kakav jeste, ali idemo sa određenim optimizmom, ne krijući da imamo svoj kvalitet. Prošle godine smo osvojili 4. mesto u Budimpešti i tada smo tek formirali reprezentaciju. Osvojili smo evropsko zlato u Splitu, ali smo kvalitet pokazali i na Svetskom kupu", rekao je Tucak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.