Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 12:36

Hrvati jači za Karačića, Nemci imaju imperativ pobede protiv šampiona Evrope

Iskusni srednji bek konačno u sastavu Kauboja na Svetskom prvenstvu u Egiptu. Posle poraza od Mađarske, Panceri više nemaju prava na kiks ako žele u četvrtfinale

Loše je Hrvatska počela Svetsko prvenstvo u Egiptu. Posle teško izvojevanog remija protiv Japana na startu takmičenja, pobeđene su Angola i Katar, a drugu rundu takmičenje izabranici selektora Lina Červara počinju danas (18.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ) protiv skromne selekcije Bahreina. Nova dva boda ne bi trebalo da dođu u pitanje za vicešampiona Evrope.

Hrvati su na startu šampionata ostali bez asa Barselone Luke Cindrića, a nije igrao ni povređeni Igor Karačić. Iskusni srednji bek poljskog Kjelcea, dvostruki šampion Evrope sa Vardarom, konačno je spreman, pa će biti u konkurenciji za meč protiv azijske selekcije. Njega je u prvoj fazi takmičenje solidno zamenio Janko Kević.

"Čeka nas jedna jako zahtevna utakmica. Oni su vrlo nezgodna reprezentacija, to su pokazali kad su u Kataru eliminisali Katar za Olimpijske igre, a videli ste kakva je bila naša borba sa Katarom. To je jedna ekipa koja je individualno jako dobra. Spoljna trojka je izuzetno dobra jedan na jedan, i tu možemo imati velikih problema ako ne budemo imali jednu gustu, čvrstu zonu. Znaju da čuvaju loptu, nisu rasipnici, vrlo su lukavi tako da, nipošto ne smemo da ih potcenimo. Bahreinci imaju tri beka, vrlo interesantna, različita. Stalno trče u leđa, imaju konkretnu tranziciju i igraju jako dobro. Golman je jako dobar, igraju i 6-0 i 5-1 u odbrani“, istakao je Červar.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nemačka je pomalo iznenađujuće poražena od Mađarske pre dva dana golom Matea Lekaija tri sekunde pre kraja. Put do četvrtfinala Pancerima je sada otežan, a šansa da se vrate u igru je duel sa Španijom, šampionom Evrope (20.30). Ni Crvena furija ne briljira u Egiptu. Jedva je slomljen otpor podmlađene Poljske, a na startu je Brazil uspeo da otkine bod četi Đordija Ribere.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na ovom prvenstvu najbolji igrači Španije su krilo Anhel Fernandez Perez i njegov saigrač iz poljskog Kjelcea Aleks Dujšebajev. Nemci sa novim selektorom Alfredom Gislasonom, ali bez važnog trija Kila Hendrika Pekelera, Partrika Vinčeka i Štefana Vajnholda, teško će da iznenade Špance. Prošle godine na Evropskom prvenstvu Furija je bila ubedljiva, slavila je sa 33:26.

Mađarska bi protiv Brazila mogla da napravi odlučujući korak ka plasmanu u četvrtfinale. Danska ne bi trebalo da ima problem sa Katarom, dok Poljaci imaju lakši trenig sa najslabijom reprezentacijom u drugoj rundi, Urugvajom. Ovaj južnoamerička selekcija se plasirala među 24 najboljih jer su Zelenortska ostrva izbačena sa Svetskog prvenstva zbog virusa korona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Japan je prijatno iznenadio u Egiptu. Dugogodišnj rad sa poznatim stručnjakom, Islanđaninom Dagurom Sigurdsonom daje rezultate. Azijskoj selekciji je ovo dobra priprema pred Olimpijske igre u Tokiju narednog leta. Argentina je na papiru jača, ali Japanci mogu da iznenade.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale izboriće po dve najbolje selekcije iz sve četiri grupe.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU, DRUGA RUNDA – 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA 1

15.30: (1,80) Urugvaj (hendikep +19,5) Poljska (1,90)

18.00: (1,30) Mađarska (9,00) Brazil (4,40)

20.30: (1,40) Španija (8,50) Nemačka (3,60)

GRUPA 2

15.30: (2,00) Japan (8,00) Argentina (2,10)

18.00: (1,03) Hrvatska (20,0) Bahrein (16,0)

20.30: (1,15) Danska (12,0) Katar (6,75)

***kvote su podložne promenama

Sreda

GRUPA 3

Švajcarska - Island 20:18 (10:9)

Francuska - Alžir 29:26 (16:14)

Portugalija - Norveška 28:29 (14:16)

GRUPA 4

Makedonija - Slovenija 21:31 (9:13)

Rusija - Egipat 23:28 (8:15)

Švedska - Belorusija 26:26 (11:15)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.