Holovej postavio novi svetski rekord u trci na 60 metara prepone

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 15:53

Holovej postavio novi svetski rekord u trci na 60 metara prepone

Američki atletičar Grant Holovej postavio je novi svetski rekord u trci na 60 metara prepone, na dvoranskom državnom prvenstvu u Novom Meksiku.

Holovej je ostvario rezultat od 7,27 sekundi i oborio je sopstveni svetski dvoranski rekord iz Madrida 2021. godine od 7,29 sekundi.

To je njegova 60. uzastopna pobeda u trkama na 60 metara prepone.

"Znao sam da će biti dobar rezultat čim sam izašao iz blokova - 7,27 na lepoj stazi je uvek dobra stvar", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je 26-godišnji sprinter, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On nije trčao u finalu, pošto je obezbedio mesto u reprezentaciji SAD na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu u martu.

Tija Džons izjednačila je svetski rekord u toj disciplini u ženskoj konkurenciji - 7,67, pre nego što je pobedila u finalu 7,68 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.