Heroina Španije odigrala prvi meč posle slučaja poljubac – rešila ga u 89 minutu

Izvor: B92, 28.Okt.2023, 22:16

Heroina Španije odigrala prvi meč posle "slučaja poljubac" – rešila ga u 89' minutu

Reprezentativka Španije Dženi Hermoso odigrala je prvi meč za nacionalni tim od skandala koji je na kraju doveo do smene predsednika Saveza Luisa Rubijalesa.

Dženi se vratila u velikom stilu - postigla je jedini gol protiv Italije u Ligi Nacija minut pre kraja.

Meč je počela sa klupe, a selektorka ju je uvela u 68. minutu.

Bio je ovo zaista veliki trenutak za ovu devojku koju je, podsetimo, Rubijales poljubio u usta tokom ceremonije dodele medelja na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu letos.

Taj gest pokrenuo je čitavu lavinu događaja, na kraju je doveo do smene i predsednika Saveza i dotadašnjeg selektora Horhea Vilde. Umesto njega poverenje je ukazano Moncerat Tome, koja je tako postala prva žena selektor na klupi Špankinja.

Hermoso je posle meča bila vrlo emotivna.

"Da li postoji bolji osećaj nego vratiti se ovde, osetiti sreću i postići gol za pobedu - mogu samo da budem srećna", rekla je Hermoso koja igra za meksičku Pačuku.

Hermoso nije bila na spisku reprezentacija za pređašnje mečeve jer je selektorka Tome želela da je poštedi zbog bure koja je pratila čitav slučaj.

Sada je sve to iza nje.

"Mogu da vam pričam o mnogim stvarima, ali život vam ponekad daje male poklone. Danas sam osetila da je mnogo ljudi uz mene. Srećna sam jer sam zahvaljujući njima ponovo uživala u fudbalu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.